Training Fair & Green Design

Locatie:  Amsterdam en omgeving Utrecht
Tijd:  09.30 uur- 16.00 uur
Datum:  03 oktober 2017 - 03 oktober 2017
Prijs:€ 620,00(excl. BTW)

Het programma Fair & Green Design is samengesteld voor ondernemers, ontwerpers, stylisten, inkopers en product- en marketing managers van interieurproducten, mode, accessoires en textiel. Voor hen die een eerlijk product willen ontwikkelen en succesvol in de markt willen zetten en innovatieve eco-materialen willen gebruiken. Of meer willen weten over samenwerking met producenten in ontwikkelingslanden, opkomende markten en lokaal.

De training geeft een compleet inzicht in de actuele ontwikkelingen en mogelijkheden in duurzaam design. De training verbindt fair en eco-effectief design met productietechniek, marktanalyse en businessmodellen. Ook brengt de training deelnemers in contact met een relevant netwerk van duurzaamheidsexperts, bedrijven en producenten. 

Programma

In de training komen de volgende thema's aan de orde:

  • De verschillende duurzame design- en productiestrategieën en mogelijkheden w.o. Fair (Trade) – Social en Nature inspired Design, Circulair Design, Design for Recycling, Cradle to Cradle (C2), DfRem.
  • Slim samenwerken met ‘fair trade’ en duurzame-producenten in opkomende markten, ontwikkelingslanden en in NL.
  • Inzicht in de fair trade markt en de actuele ontwikkelingen op het gebied van fair- en eco-design.
  • Trends en mogelijkheden in eco-effectieve materialen.
  • Levenscyclus analyse (LCA).
  • Toepassing van verschillende businessmodellen binnen de circulaire economie.
  • Waarde en alternatieven van verschillende eco- en fair trade keurmerken.
  • Het maken van een strategie en plan van aanpak voor het in de markt zetten van een fair en duurzaam product (assortiment) voor een (eigen) bedrijf of label.
  • Marktanalyse en markttoegang creëren.
  • Duurzaamheid en merkbeleving; ‘branding’: een inspirerend verhaal maken dat zorgt voor waardevermeerdering bij klanten.

De training brengt de deelnemers in contact met experts in het veld: een bezoek aan de meest duurzame grote onderneming wereldwijd, een fair trade ondernemer op de markt, een ontwerper met ervaring in een ontwikkelingsland en een heel bijzonder productiebedrijf. 

Het programma bestaat uit vier trainingsdagen inclusief bezoeken aan fair en green retailers. Tijdens de training voer je groepsgewijs praktijkgerichte opdrachten uit en maak je een plan van aanpak voor je (eigen) bedrijf.

Trainingsdata: 10, 24 en 31 maart en 21 april 2017

Meer informatie over het aanmelden en het programma vind je hier