logo_trendsafari_zwart

9 JANUARI 2018

   

 
 
 
 
 
 
 
 

Trends zomer2018

De_code

No more lost in translation
Vooruitgang is vooruitkijken. Heb je zin om samen met Textilia alvast een blik te werpen op het zomerseizoen van 2019? Kom dan op 9 januari met Textilia’s trendforecaster Jan Agelink mee op Trendsafari. 

Startup Village

Zoals altijd vindt de Trendsafari plaats op een nieuwe, inspirerende locatie. Dit keer zijn we te gast bij Startup Village op het Amsterdam Science Park. Startup Village is een bezienswaardigheid op zich: het kleurrijke containerdorp biedt verschillende werk-, ontmoetings- en eventruimtes én is de broedplaats voor vele creatieve startups. 

Transparantie, relevantie en engagement
Ook dit keer is er een link tussen de locatie en het onderwerp van de Trendsafari, De_code. De_code, decoderen, betekent letterlijk ‘het vertalen van data of een bericht’. En dat is precies wat de maatschappij, maar ook mode en design op dit moment bezighoudt. Onthullingen over misstanden in de mode-industrie bekrachtigen de vraag om een nieuwe werkwijze. Dit dwingt tot nadenken over de gehele keten, van productie tot verkoop. Producten worden als het ware ontcijferd tot aan de basis. Er wordt gestript, binnenstebuiten gekeerd en uitvergroot, zodat er nieuwe, creatieve uitdagingen ontstaan. Hierbij is transparantie, relevantie en engagement van groot belang. 

Praktisch
Op zijn beurt vertaalt Jan Agelink de verschillende ontwikkelingen naar praktische mode- en designthema’s, silhouetten, key-items en kleuren voor zomer 2019. 

Trendforecaster Jan Agelink
Jan Agelink van buro jantrendman maakt al 17 jaar innovatieve én praktische trendforecasts voor de mode-, lifestyle-, en designindustrie. Sinds 2013 is Agelink betrokken bij Textilia’s halfjaarlijkse Trendsafari, dat inmiddels is uitgegroeid tot een onmisbaar trendevent.

beeld_jan Toe aan een inspiratieboost? Meld je nu aan!

Inschrijven banner

 Datum:  dinsdag 9 januari 2018
 
 Locatie:  Startupvillage, Amsterdam  
 Tijd:   10.00 tot 12.30 uur (ontvangst vanaf 9.30 uur)  
 Prijzen:  € 99,95 euro voor niet-abonnees  
   € 84,95 euro voor abonnees van Textilia, Schoenvisie en Bengels