Désirée KidsWear is klaar voor Nederland

AMSTERDAM, 5 april 2011 13:00 | Eva Guldemond

Het Nederlandse voorraadmerk Désirée KidsWear heeft al behoorlijk wat bekendheid in Duitsland. "Nu is de tijd dat ook Nederlandse winkeliers onze collectie leren kennen", vindt Désirée Kdimati.

Merk, groothandel en webshop Désirée KidsWear wordt gerund door Désirée en Mahmoud Kdimati. Het merk startte al in 2001 als Désirée Baby- en Kinderkleding met een kinderkledinggroothandel in Zwolle. In 2005 werd de webshop Désirée KidsWear gestart. Inmiddels heet de collectie voor jongens Stubborn en voor meisjes Désirée.
Désirée Kdimati vertelt over de start van Désirée KidsWear: "Syrië, waar mijn man vandaan komt, is een land waar veel katoen verbouwd wordt. Vanzelf kwamen we uit op kinderkleding, toen we iets voor onszelf wilden starten en ik altijd op zoek was naar leuke kleding voor ons dochtertje.
Bekendheid in Nederland
"We begonnen met wat luxere rompertjes en kleine babyshirtjes die we in eerste instantie via Marktplaats aanboden. Via mond-tot-mondreclame ontstond al snel meer vraag. Omdat de productie meteen grote aantallen vraagt, zijn we toen de groothandel gestart. Daarna kwam de webshop. Vooral in Duitsland verkopen we al veel. Om meer bekendheid in Nederland te krijgen hebben we nu een heel nieuwe website ontwikkeld."
Tijdloos
Désirée KidsWear is er voor kinderen tussen 1 en 9 jaar. "Ik zoek naar een stijl die niet tot een seizoen beperkt hoeft te zijn. Je kunt de kleren zelfs doorschuiven naar een volgend kind(je). Tijdloosheid vraagt om kleding die comfort, kwaliteit en warmte uitstraalt en niet zo zeer aan trends onderhevig is.
Eigen productie in Syrië
Wij streven naar een kwalitatief goed product tegen een gunstige prijs. Dit kunnen we mogelijk maken doordat de fabriek een familiebedrijf is en de lijnen kort, zonder tussenkomst van vertegenwoordigers. Alle voorkomende werkzaamheden verrichten we zelf."Ook biedt het familiebedrijf de mogelijkheid van private labeling. "Het is onze eigen fabriek waar, niet onbelangrijk, geen kinderarbeid plaatsvindt."
Voorraad en private labeling
Désirée KidsWear wordt uit voorraad geleverd. Het hele jaar door wordt de collectie aangevuld met nieuwe modellen. "Hiervoor hebben we heel nauw contact met onze klanten die een grote invloed hebben op de ontwerpen of kleuren", vertelt Désirée. "We betrekken ze nauw bij de ontwikkeling van onze producten en laten ze meedenken. Per slot van rekening hebben zij veel kennis van de vraag en smaak van hun klanten en zo ontstaat er een leuke samenwerking tussen fabrikant/leverancier en afnemer. Wij willen een partner zijn en de drempel tussen fabrikant/leverancier op die manier verlagen."