Kindermodemerk Noeser failliet: kans op doorstart

AMSTERDAM, 8 augustus 2018 14:22 | Cintha Rood

Afgelopen week werd bekend dat Noeser B.V., de besloten vennootschap achter het in 2013 opgerichte kindermodemerk Noeser, op 31 juli 2018 failliet is verklaard door de rechtbank Midden-Nederland. Bengels sprak met oprichter Annuska Toebast-Wensink over een eventuele doorstart.

Wat is er gebeurd?

“We zijn de eerste vier jaar enorm gegroeid en wilden die lijn heel graag doorzetten. We hebben onze vaste investeringspartner gevraagd voor een commitment voor de komende twee jaar, waarin we wederom forse stappen wilden maken. Daarin konden zij financieel gezien helaas niet meegaan. Hierdoor voorzagen we op korte termijn een aantal financiële issues die we wilden minimaliseren. We zijn namelijk echt ingericht op groei. Daarom hebben we besloten dat we zo min mogelijk partijen mogelijke schade willen berokkenen, en hebben we faillissement aangevraagd.”

 

Wat betekent dat voor retailers en consumenten?

“We hebben de uitlevering van de herfst- en wintercollectie 2018 stopgezet, er zijn nu te veel afhankelijkheden en onduidelijkheden over onze toekomst. De komende twee weken moet er duidelijkheid komen of er goede kandidaten zijn om het merk over te nemen, het liefst met vervolgcollecties en -orders. Er ligt een prachtige lente- en zomercollectie 2019 en ook een prachtige herfst- en wintercollectie 2019 klaar. Ik hoop die aan consumenten te kunnen laten zien.”

 

Hoe zie je de toekomst?

“Vijf jaar lang hebben we vol energie en overtuiging aan Noeser gewerkt en we zijn trots op het merk. Voor nu zien we de ontwikkelingen dag voor dag aan.”