Opleidingsmanager Mode bij het MBO College in Hilversum (fte 0,7 tot 1,0) - Vacature

HILVERSUM, 19 december 2018 14:54 | Rik de Langen

Gerelateerde berichten

Ben je een positieve, daadkrachtige en een verbindende manager die thuis is in de modebranche? Leef je op bij het ondernemen van nieuwe initiatieven om samen met leuke collega’s het onderwijs voor onze studenten nog aantrekkelijker te maken? Solliciteer dan nu!

Het MBO College Hilversum staat voor uitdagend en toekomstgericht onderwijs. De wereld waarin we leven en de beroepen waarvoor we opleiden worden steeds sterker beïnvloed door externe ontwikkelingen. Het is onze opdracht studenten te begeleiden, te ondersteunen en te motiveren, zodat zij hun professionele toekomst straks zelfstandig kunnen vormgeven. Daarbij hoort een Opleidingsmanager die flexibel kan inspelen op de vele ontwikkelingen.

Team Mode bestaat uit 24 medewerkers die ruim 250 studenten kwalitatief hoog onderwijs bieden. Het is een professioneel team dat goed samenwerkt en het onderwijs goed heeft georganiseerd. De onderwijsvisie van het team is om de studenten realistische opdrachten in samenwerking met het werkveld te laten maken waarbij studenten op een duurzame en eigen wijze een meerwaarde bieden voor de (regionale) arbeidsmarkt en de samenleving.

Wat ga je doen? 

Je bent verantwoordelijk voor de ontwikkeling, uitvoering en vernieuwing van het onderwijs binnen je team dat verschillende Mode opleidingen verzorgt. Hierbij speelt de kwaliteit, de onderwijslogistiek, de examinering en de organisatie van het onderwijs een belangrijke rol. Je geeft (onderwijskundig) leiding aan het team. Naast je verantwoordelijkheid voor het integrale onderwijs, onderhoud je goede contacten met de stakeholders in de modebranche en je collega onderwijsmanagers.

Je uitdaging hierbij is te zorgen voor een juiste mix van sturing en uitdaging om zo een volgende stap in de ontwikkeling te zetten en met elkaar te zorgen voor innovatief onderwijs dat goed aansluit op de behoefte van het beroepenveld.  Daarvoor onderhoud je intensief contact met het bedrijfsleven. Als boegbeeld van de opleidingen ben je samen met het beroepenveld voortdurend op zoek naar mogelijkheden voor nieuwe activiteiten en verbindingen om zo de kwaliteit van de opleiding te waarborgen. Een belangrijke taak is dan ook om het bedrijfsleven een goede positie te geven binnen de opleiding. Daarnaast maak je deel uit van het Managementteam en denk en werk je actief mee aan de toekomst van het gehele MBO-college. 

Wat vragen wij van je? 

Wij zijn op zoek naar een open en zelfbewuste collega met passie voor het onderwijs. Je hebt oog voor de ander, een gezonde dosis humor en gevoel voor verhoudingen en belangen. We vinden het belangrijk dat je het vermogen hebt om buiten de gebaande paden te denken. Daarnaast ben je ondernemend en op de hoogte van de laatste ontwikkelingen binnen je vakgebied. 

  • Je hebt minimaal een HBO werk- en denkniveau en je bent bekend met het MBO-onderwijs.
  • Je weet de weg te vinden in de Modewereld en binnen onze onderwijsorganisatie.
  • Je bent ondernemend en bijzonder communicatief. 
  • Je hebt een grote mate van organisatie-sensitiviteit en je hebt de nodige contacten met het bedrijfsleven. 
  • Je bent een echte verbinder die knopen durft door te hakken en snel kan schakelen (op basis van een degelijke analyse).
  • Je hebt minimaal 5 jaar ervaring in een managementrol en in de modebranche. 

We zien graag een toegankelijk persoon die vertrouwen en ruimte geeft aan anderen en reflectie stimuleert op zowel de inhoud als de interactie. 

Wat bieden wij? 

Een leuke baan in een uitdagende en informele werkomgeving waar we aandacht besteden aan onze medewerkers. We vinden het belangrijk dat je je talent blijft ontwikkelen. We bieden je daarom verschillende mogelijkheden om aan je eigen professionalisering en loopbaan te werken en kosteloos opleidingen en trainingen te volgen.  

We investeren in elkaar met tijd, energie en aandacht. Wij bieden onze collega’s een plek die gekenmerkt wordt door een professionele cultuur, een plek waar ze volkomen zichzelf kunnen zijn en waar aandacht is voor een gezonde verhouding tussen werk en privé. 

Natuurlijk bieden we prettige arbeidsvoorwaarden met een salaris dat past bij de functie, afhankelijk van je vaardigheden en ervaring van € 3.604,- tot maximaal € 5.292,- bruto per maand bij een fulltime aanstelling (schaal 12) en arbeidsvoorwaarden volgens de cao MBO, waaronder een eindejaarsuitkering van 8,33%, reiskosten-, telefoonkostenvergoeding en een laptop. De aanstelling is voorlopig voor de duur van 1 jaar.  

Interesse?  

Voor meer informatie kun je contact opnemen met Jörgen Koelemeij en directeur bedrijfsvoering via J.Koelemeij@rocva.nl. Voor informatie over de procedure kun je terecht bij de afdeling P&O 035-6892037 of via penohilversum@rocva.nl. Sollicitaties kunnen ook naar dit mailadres worden gestuurd. Een assessment, case of arbeidsproef kan onderdeel uitmaken van de selectie. Interne kandidaten hebben bij gelijke geschiktheid voorrang 

Sluitingsdatum: 7 januari 2019 

Solliciteren? Stuur je sollicitatie naar penohilversum@rocva.nl

 


Over het ROC van Amsterdam 

Het ROC van Amsterdam (ROCvA) heeft ruim 27.000 mbo-studenten. Het mbo-aanbod bestaat uit bijna driehonderd verschillende opleidingen, die worden gegeven op negen MBO Colleges in Amsterdam, Amstelveen, Hoofddorp en Hilversum. Ons voortgezet onderwijs telt circa drieduizend scholieren, van vmbo tot gymnasium. Een vrijwel even groot aantal deelnemers volgt volwassenenonderwijs. In totaal heeft het ROCvA ongeveer vierduizend medewerkers. 

» Lees meer over de organisatie op rocva.nl

MBO College Hilversum 

MBO College Hilversum is onderdeel van het ROC van Amsterdam. MBO College Hilversum is een veelzijdig MBO College met een kleine honderd vakopleidingen onder één dak. Wij staan voor ‘levensecht leren’: contextrijk, uitdagend en vernieuwend onderwijs. Met vakkundige docenten en goede individuele studiebegeleiding halen wij het beste uit de student. Vakmanschap, sfeer en aandacht voor de studenten staan centraal. Het vakmanschap waar onze studenten voor worden opgeleid is overal binnen de school zichtbaar en voelbaar. 

Op MBO College Hilversum zitten ongeveer vijfduizend studenten. Wij zijn gevestigd in een modern schoolgebouw naast NS station Hilversum Sportpark. Er heerst een prettige, open sfeer en er is ruimte voor nieuwe ideeën en persoonlijke ontwikkeling. Wij werken er samen aan dat al onze studenten en medewerkers met trots en plezier naar school komen.  

» Meer over MBO College Hilversum op rocva.nl 

ROCvA logo MBO Hilversum