Accountmanager bij FitFlop Nederland - Vacature

HOUTEN, 12 november 2018 16:04 |

Gerelateerde berichten

Meer berichten uit: Schoenen

Bij High Demand Brands zoeken we de perfecte kandidaat voor de functie van accountmanager bij ons merk FitFlop. Ben jij die planmatige, doelgericht, communicatieve, pro-actieve en zelfredzame accountmanager? Solliciteer dan nu op deze boeiende functie!

Vacature Accountmanager FitFlop - Nederland bij High Demand Brands

CV en motivatie en/of vragen opsturen naar Luc Croonenborghs: luc@highdemandbrands.eu

Welkom bij High Demand Brands! Deze functieomschrijving geeft een beeld van de taken binnen High Demand Brands voor jouw functie. Je zult merken dat de nadruk niet zozeer ligt op de loutere uitvoering van taken, dan wel op het resultaat ervan. Elke taak heeft een doel. En het doel is altijd iets waar iemand anders beter van wordt. Iets wat waarde creëert. Dat kan de klant zijn, de organisatie zelf, de directie of een collega.

Je vraagt je wellicht af of jij er ook beter van wordt?

Wel, op meer manieren dan je misschien denkt. Een boeiende job, tevreden klanten, een fijne samenwerking met collega's en een integere directie... om te beginnen. En ja, daar waar de medewerkers zich verdienstelijk weten te maken (door bij te dragen), komt de organisatie graag tegemoet aan datgene wat medewerkers zelf belangrijk vinden.

Bij elke taak (we spreken overigens liever van een bijdrage) ben je of 'accountable' of 'responsible'. Wie accountable is, is de eindverantwoordelijke van de bijdrage. Als je 'accountable' bent, wordt je verwacht zelf voor het eindresultaat in te staan. De medewerker die responsible is, is degene die verantwoordelijk is voor de uitvoering. Verantwoording wordt afgelegd aan de persoon die accountable is.

Als accountable rapporteer je spontaan aan alle belanghebbenden over het resultaat van alle bijdragen, of je geeft aan de directie of collega's aan waar een en ander vertraging oploopt. Kortom, je denkt zelf mee vooruit.

Accountable zijn betekent dat je zelf de oplossing zoekt om het resultaat van de bijdrage te garanderen. Betekent dat dat we je aan je lot overlaten? Allerminst, collega's en directie zijn altijd graag bereid je te helpen waar het kan, als je daar zelf om vraagt. Medewerkers die oplossingen aanbrengen in plaats van problemen zijn namelijk verdienstelijker.

Iemand die geen verantwoordelijkheid neemt, heeft uitvluchten. Dat zie je aan het niet tijdig nemen van actie en het zoeken van uitvluchten. Bij 100% verantwoordelijkheid zijn er 0% uitvluchten. Ter ondersteuning van mensen die verantwoordelijkheid opnemen, bieden wij

 • duidelijke verantwoordelijkheden
 • duidelijke functieomschrijvingen
 • duidelijke doelen en verwachtingen
 • duidelijke KPI’s waarmee uw bijdrage en inspanning transparant worden

en sturen wij aan op

 • duidelijke communicatie – we spreken elkaar direct aan op het behalen of missen van afspraken, acties en bijdragen
 • duidelijke probleemdefinitie en oplossend vermogen - Als er zich een probleem voordoet, neem dan eerst het tijd om het probleem goed te beschrijven. Los daarna dat probleem op.

 

De functie omvat:

 • Het beheren van FitFlop klanten in Nederland
 • Bepalen van de groei-strategie naar onze retailers en e-tailers
 • Meedenken (met de brandmanagers) over marketing campagnes en hoe deze kunnen gemaximaliseerd en opgevolgd worden
 • De pre- en re-order verkopen doen binnen de gestelde deadlines
 • Implementeren van marketing tools bij onze klanten, teneinde een meerverkoop te realiseren
 • Resultaten meten, analyseren, rapporteren en bijsturen waar nodig
 • Sterke relaties opbouwen met key partners
 • Up to date zijn en blijven van de nieuwste evoluties en trends in uw vakgebied, de noden kennen van onze klanten en pro-actief meedenken over nieuwe campagnes

 

Er is goede en innoverende IT aanwezig om dit alles in goede banen te leiden : ERP-systeem, Copernica, Power BI , Salesforce

 

De ideale kandidaat:

 • heeft ervaring in bovenstaande functie;
 • is planmatig en doelgericht, communicatief, pro-actief en zelfredzaam;
 • heeft een uitstekend zicht op wat moet of had moeten gebeuren en wat reeds gebeurd is;
 • kan anticiperen op bottlenecks en onheil vermijden of omzeilen;
 • is dus erg pro-actief en heeft er geen probleem mee om mensen of klanten te waarschuwen als hij of zij het onheil niet heeft kunnen vermijden;
 • heeft een 'I love it when a plan comes together'-instelling en is dus bijzonder oplossingsgericht en daadkrachtig in situaties waarin snel de juiste prioriteiten moeten kunnen gesteld worden;
 • heeft inzicht in databases en hoe deze werken (Salesforce);
 • heeft een goede kennis van Excel;
 • is 2-talig : spreekt en schrijft vlot Nederlands en kan ook goed overweg met Engels.

 

Opmerking:

Er wordt een interne opleiding voorzien.

 

VACATURE Account Manager FitFlop Nederland bij High Demand Brands

CV en motivatie en/of vragen opsturen naar Luc Croonenborghs : luc@highdemandbrands.eu

 

About us

High Demand Brands logo 500x500Het verhaal van High Demand Brands is van start gegaan begin jaren 1990 met de distributie van fietsen en fietsaccessoires. In de loop der jaren vertrouwden verschillende andere merken op onze uitgebreide expertise en zo werden we geïntroduceerd in de wereld van sport, schoenen en fashion. Momenteel is High Demand Brands (voorheen gekend als R.A.-Company) één van de meest vooruitstrevende, voorraadhoudende business partners in de BeNeLux en omringende landen voor merken in schoenen, mode- en sportartikelen. Momenteel werken er een 30-tal mensen in vast dienstverband (Belgen en Nederlanders) en zijn er samenwerkingsverbanden met agenten in Engeland, Frankrijk en Duitsland. Het is dus een internationale onderneming die actief is in BeNeLux, Frankrijk, Duitsland en Engeland en die samenwerkt met leveranciers van over de hele wereld.

Dat we een van de favoriete partners van onze merken zijn, blijkt uit de talrijke awards die we hebben ontvangen van meerdere internationale merken. Al onze producten vertellen een eigen, boeiend verhaal.

Missie

Onze missie bestaat erin retailers bij te staan in hun succesvolle verkoop van onze merken. We willen er mee voor zorgen dat ze leading brands worden. Ons doel is dan ook een merkbare meerwaarde te bieden aan onze klanten en leveranciers.

Visie

Wij investeren steeds in creatieve marketing, dynamische sales, technologische innovaties en stock optimalisatie. Hierdoor bieden we onze klanten beproefde methodes die leiden tot onmiddellijk succes.

We willen verder uitgroeien tot de meest innovatieve en technisch meest vooruitstrevende speler op onze markt. Door de toegevoegde waarde die we onze klanten bieden, alsmede door onze nauwe samenwerking met hen, werken we samen verder aan een optimale strategie en een nog succesvoller resultaat.

Praktisch

High Demand Brands is momenteel een organisatie met zo’n 26 vaste personeelsleden (Belgen en Nederlanders) en een aantal agenten in Engeland , Frankrijk en Duitsland.

Vacature

Accountmanager FitFlop Nederland