TOP

Bestseller Bengels: Moriaantje in Wassenaar

Voor de rubriek Bestseller interviewt Bengels winkeliers over de gang van zaken in hun winkel. Deze week bellen we met Carolien Hagen eigenaar van kinderkledingwinkel Moriaantje in Wassenaar: “Mensen kopen soms een jas vier maten te groot. Dan lach je je dood.”

“Broeken en dan voornamelijk jeans verkopen bij jongens als een speer. De toppers zijn de skinny modellen van Esprit en Vingino. Deze kosten ongeveer 49 euro.”

Poezenthema

“Onder de meiden is het merk Minti erg geliefd. Setjes rollen over de toonbank: denk aan een rokje, een shirtje en een maillotje. De kleuren variëren van grijs naar groen tot roze en heeft. Dit jaar is het poezenthema erg popualair. Het is een betaalbaar merk en het heeft een makkelijke pasvorm. Shirtjes van Minti zijn ongeveer 34.95 euro.”

Inkoop

“Het merk Ikks is een relatief duur merk en verkoopt minder goed. Wanneer ik weer ga inkopen dan houd ik hier rekening mee en koop ik hier minder van in.  Daar tegenover staat dat er andere merken zijn, waarvan ik de voorraad wil verdubbelen. Denk bijvoorbeeld aan het Spaanse merk Mayoral. Dit merk is erg populair in mijn winkel. Ik denk dat dit komt door de leuke prijs: een shirtje kost 19.95.”

Wintercollectie

“Hoe het gaat met de verkoop van de wintercollectie? Mwah, het gaat. De winkel bestaat al twaalf jaar en ik moet zeggen dat we betere jaren hebben gehad. Daarom ga ik morgen flyeren in dorp. Mensen weten me te vinden, dus als ze iets nieuws nodig hebben dan komen ze wel. Maar soms lach ik me wel eens dood. Er zijn klanten die een kinderjas vier maten te groot kopen, zodat hun kinderen er meerdere seizoenen mee kunnen doen.”

Feestdagen

“De feestdagen komen er weer aan. Ik verkoop rond deze tijd altijd veel pyjamas, omdat mensen deze vaak cadeau geven. Ik verwacht dat dit jaar ook weer. “

Moriaantje
Kerkstraat 4C
2242 HG Wassenaar
www.moriaantjewassenaar.nl