TOP

Bugaboo koopt Van Gendthallen

Bugaboo International heeft de Van Gendthallen in Amsterdam-Centrum van woningcorporatie Stadgenoot gekocht voor 6 a 7 miljoen euro. De exacte verkoopprijs wordt niet bekendgemaakt, dat meldt het platform voor woonbeleid Nul20.

Kinderwagenmerk Bugaboo, vestigt het design- en researchcentrum in de Amsterdamse Van Gendthallen. Een deel van het complex van 16.000 m2 wordt door Bugaboo omgebouwd tot een ontmoetingsplek voor creatieve en dynamische ondernemers en buurtbewoners.

Opbrengst
De Van Gendthallen op het Oostenburgereiland zijn een deel van industrieel erfgoed in Amsterdam. Tien jaar geleden kocht woningcorporatie Stadgenoot het complex. Met de opbrengst van de verkoop aan Bugaboo wil het bedrijf nu kavels uitbrengen waarop door anderen woningen en bedrijfsruimtes kunnen worden gebouwd.

Bugaboo
Bugaboo is in 1994 in Amsterdam opgezet door Max Barenbrug en Eduard Zanen. Inmiddels is het uitgegroeid tot een internationaal bedrijf met verkooppunten in onder andere Amerika en Japan. Het kinderwagenmerk heeft veel samengewerkt met modeontwerpers. In 2013 produceerde Andy Warhol nog een collectie kinderwagens voor het merk. Eerder werkte Bugaboo samen met onder andere Bas Kosters, Viktor & Rolf en Marc Jacobs.