TOP

Cast presenteert nieuwe beursnamen: BrandNew en Buy&Bloom

De schoenenbeurzen ISLN en het Trendevent veranderen van naam en concept. “We kiezen ervoor om vroeg én laat in het seizoen beurzen te organiseren”, licht Lieke Poppe, directeur van Cast, toe. “En bij een nieuw concept horen nieuwe namen."

De vertrouwde evenementen maken plaats voor de beurzen BrandNew en Buy&Bloom. Dat laat Cast weten in een persbericht. BrandNew (20 en 21 februari) is bedoeld om inspiratie op te doen, tijdens Buy&Bloom (12-14 maart) staat het vinden van de juiste match centraal. Cast geeft aan met deze stap in te willen spelen op geluiden uit de branche: “De data van internationale beurzen vervroegen, waardoor de inkoopperiode naar voren wordt gehaald. Daarnaast is het niet voor ieder merk haalbaar om de collecties vroeg op te leveren. Zo staan Italiaanse merken er bijvoorbeeld om bekend dat ze de collecties later in het seizoen afronden.”

Vroeg én laat

“In 2014 merkten we al dat het plannen van data voor beurzen zeer nauw luistert”, vertelt Lieke Poppe, directeur van Cast. “Je wil vroeg in het seizoen de trends horen en later je eigen vertaling en selectie van deze trends inkopen. Om die reden kiezen we ervoor om vroeg én laat in het seizoen beurzen te organiseren. En als je kiest voor een nieuw concept en andere data, dan horen daar nieuwe namen bij.”

BrandNew

Het Trendevent wordt vervangen door BrandNew. Poppe: “De naam zegt het al: dit wordt dé beurs waar je nieuwe ideeën en trends opdoet en kennismaakt met nieuwe mensen en merken.” Daartoe wordt het middenplein van Cast op maandag 20 februari omgetoverd tot catwalk, waar de trends voor herfst-winter 2017-2018 voorbij komen.

Buy&Bloom

De ISLN gaat verder als Buy&Bloom. Dit is de tijd om te floreren, aldus Poppe. “Het moment om opgedane ideeën vorm te geven, nieuwe contacten op te doen en bestaande banden aan te halen. Op die manier brengen we de branche samen verder. Sterke relaties tussen leveranciers en retailers zijn hiervoor essentieel.”

Tickets

Bezoekers kunnen zich voor beide beurzen vooraf aanmelden. De (gratis) tickets voor bezoekers zijn verkrijgbaar via www.cast.nl/beurzen zodra de inschrijfperiode start (voor BrandNew is dit eind januari). Leveranciers kunnen ook terecht op deze pagina voor meer informatie.