TOP

Elie Saab lanceert kinderlijn

Modeontwerper Elie Saab breidt zijn collectie uit met een kinderlijn. Deze wordt geïntroduceerd voor de herfst-wintercollectie voor 2020-2021.

Elie Saab lanceert voor herfst-winter 2020-2021 een kinderlijn. Deze bestaat uit zowel kleding en schoenen voor jongens en meisjes. Dat schrijven verschillende media, waaronder The National. Het modehuis slaat de handen ineen met Simonetta, een Italiaans bedrijf dat al sinds de jaren 50 kinderkleding maakt. Voor de schoenenlijn zijn ze een samenwerking aangegaan met Andrea Montelpare.

Sprookjesachtig

De kinderkleding- en schoenenlijn draait om vakmanschap, het gebruik van luxemateriaal en een sprookjesachtige aanpak qua styling. De collectie is duidelijk geïnspireerd op de volwassenlijn van Elie Saab: zwierige jurken met strikken, extravagante schouders en veel kant.

DNA

“De lancering van de Elie Saab Junior lijn geeft ons de kans om een nieuwe stap te zetten binnen het modehuis,” zegt Saab. “Deze nieuwe lijn reflecteert onze identiteit en brengt stukken die ons unieke DNA bevatten.”

Onthuld

De collectie wordt officieel onthuld tijdens de Pitti Immagine Bimbo in Florence op donderdag 16 januari 2020 en is vervolgens te koop in geselecteerde boetieks en warenhuizen wereldwijd. De schoenenlijn wordt onthuld op maandag 13 januari in de Andrea Montelpare showroom in Milaan.