TOP

Fashioncheque gaat internationaal

De Nederlandse modecadeaubon Fashioncheque is sinds 10 december 2014 ook te gebruiken in andere Europese landen.

In Nederland is Fashioncheque al vijf jaar ingeburgerd. Sinds 10 december 2014 is het ook mogelijk om de Nederlandse modecadeaukaart in Duitsland, Engeland, Zwitserland en België uit te geven. En vanaf het eerste halfjaar van 2015 kunnen consumenten de bon hier ook kopen. Daarmee is het de eerste cadeaubon die grensoverschrijdend binnen Europa kan worden gebruikt. Dit meldt Fashioncheque in een persbericht.

Verkoop

Het bedrijf wil de komende jaren verder uitbreiden naar andere Europese landen. Stephan Tieleman, ceo bij Fashioncheque, staat optimististisch tegenover deze ontwikkeling: “Onze wens is altijd geweest om internationaal te kapitaliseren op het innovatieve IT-platform dat aan fashioncheque ten grondslag ligt. Door de vele leringen in onze thuismarkt gaan we zelfverzekerd Europa in.”

Fashionchequebank

Om uit te breiden naar andere Europese landen moest Fashioncheque voldoen aan de Europese richtlijn ‘e-one directive’, die gaat over elektronisch tegoed. Fashioncheque is een samenwerking aangegaan met de Duitse Biw Bank. Samen hebben ze de ‘Fashionchequebank’ opgericht. Hierna heeft het Nederlandse bedrijf begin december te horen gekregen van financiële toezichthouder Bafin dat het de grens over mag.