TOP

Gebe Maternity nu ook in Nederland verkrijgbaar [interview]

Het van oorsprong Turkse maternitywear label Gebe is sinds eind 2017 verkrijgbaar op de Nederlandse markt. Bengels sprak met Floor Onstein, country manager van Gebe.

Wat is de achtergond van Gebe Maternity?

“Gebe is afkomstig uit de ateliers van het Turkse moederbedrijf ABT en is al zo’n dertien jaar een household name in met name Azië.. Doordat ABT verantwoordelijk is voor de productie van talloze zwangerschapsmerken was de kennis en knowhow in huis voor een merk. Eind 2017 openden we het eerste kantoor buiten Turkije in Hoofddorp en in New York en in december 2017 ging de webshop live.”

Waarom de keuze voor Nederland?

“In Turkije zijn er naast de e-commercekant ook twaalf fysieke winkels. We willen groeien, ook over de Turkse grenzen en onze retailpartners buiten Azië namen toe. Vanuit die gedachte kwam de wens voor een kantoor in Europa. Vanuit Hoofddorp kunnen we onze klanten ontvangen en Gebe op Europese bodem uitbouwen.”

Hoe gaat de introductie in Nederland?

“De reacties zijn tot nu toe heel goed. We hebben alle beurzen afgelopen. En nee, we hebben er nog niet gestaan, maar daar komt vanaf volgend seizoen verandering in. Sinds dit verkoopseizoen zijn we langzaam gestart met een aantal nieuwe retailpartners. Gebe Maternity is momenteel wel al verkrijgbaar via de eigen webshop gebematernity.nl, maar ook via Asos en Zalando.”

Hoe onderscheidt Gebe zich van andere positiekleding?

“We merken dat we een mooie aanvulling zijn op de bestaande maternitykleding. Dit is geen grote branche, er zijn maar weinig merken. Gebe is best wel trendvolgend, daardoor kunnen vrouwen ondanks hun zwangerschap hun persoonlijke stijl behouden. We werken met mooie materialen en we stellen hoge eisen aan onze collecties, maar de prijzen zitten nog wel in het middensegment.”

Wat kun je vertellen over de nieuwste ontwikkelingen binnen de collecties?

“Voor winter 2018/2019 introduceren we een organic homewear lijn. Dat is een kleine collectie bestaand twee kleuren. Dat is een compleet nieuwe lijn, we vinden het duurzame aspect erg belangrijk en we kunnen zo’n organic lijn heel goed realiseren. Vooral in babysegment zie je veel organic, en dat willen we ook aan zwangere vrouwen kunnen bieden. Het is een andere look en feel: heel zacht wat betreft materialen en uiterlijk. Verder hebben we een NOS collectie, die bestaat uit onze bestsellers van de afgelopen jaren. Daar zitten altijd de goedlopende spijkerbroeken in, zoals de mooie maar comfortabele skinny jeans, jurkjes en wat tops met elk seizoen weer wisselende prints.”
Meer informatie via gebematernity.nl, tel 023-5551345