TOP

Grootste H&M ter wereld opent 17 oktober in Rotterdam

H&M–liefhebbers zullen zich vanaf aanstaande vrijdag in de zevende hemel wanen, want dan opent de Zweedse modeketen haar grootste Europese winkel, in Rotterdam.

Het filiaal in de Koopgoot telt maar liefst 4500 vierkante meter, drie etages en verkoopt als eerste H&M in Nederland alle collecties. Naast mode, accessoires, de limited collections en home-artikelen heeft de winkel ook de grootste sport- en schoenenafdeling van H&M Nederland.

Personal shoppers zullen door de winkels lopen en klanten gratis van stijladvies voorzien. Handig, voor wie een beetje van slag raakt van dat enorme aanbod (300.000 kledingstukken). De stijlexperts krijgen een eigen ruimte met paskamers.

SELFIE

En omdat klanten verleid en vermaakt moeten worden, is er een spiegeldisplay (terwijl de klant in de spiegel kijkt wordt hij geïnformeerd) en selfiephotobooth geïnstalleerd, in samenwerking met Iretail.solutions. De photobooth staat op de afdeling H&M Home en is zo neergezet dat foto’s op de kop worden genomen. Het resultaat is een klanten die aan het plafond vastgekleefd lijken. Het resultaat is terug te zien op de eventpagina van H&M op facebook. 

In het najaar zal de Zweedse modeketen nog twee flagshipstores openen in Nederland, namelijk in Amsterdam en Den Haag, in de voormalige panden van Maison de Bonneterie. Dit familiebedrijf moest in februari na 125 jaar de deuren sluiten. Het pand Aan de Amsterdamse Rokin zal 5000 vierkante meter tellen over zeven verdiepingen en dat in Den Haag 4500 vierkante meter over zes verdiepingen.

Nederland is een belangrijke markt voor H&M. Gemeten qua omzet doen alleen de winkels in Duitsland, Frankrijk, Zweden, Groot-Brittannië en de VS het beter.