TOP

Hema wil pauzes personeel niet meer betalen

Hema heeft een instemmingsaanvraag gestuurd naar de ondernemingsraden van de bakkerijen, distributiecentra en winkelfilialen over het schrappen van betaalde pauzes.

Hema wil af van de betaalde pauzes. Dat laat het Financieel Dagblad weten. Het Nederlandse warenhuis heeft een instemmingsaanvraag gestuurd naar de ondernemingsraden van de bakkerijen, distributiecentra en winkelfilialen met de vraag naar hun mening. Hema vindt de maatregel nodig om de ‘weg naar herstel voort te zetten’. Daarnaast vindt het bedrijf ook dat ‘de huidige regeling niet marktconform is aangezien concurrenten ook niet hun personeel doorbetalen in de pauzes’. Om aan hetzelfde aantal uur te komen wil Hema de werknemers langer laten werken. De ondernemingsraden hebben tot 15 september om op het voorstel te reageren.

Tegen
Niels Suijker van FNV Bongenoten laat aan het Financieel Dagblad weten dat er al veel klachten zijn binnengekomen over het voorstel. Ook FNV Bondgenoten is er tegen: “Het komt erop neer dat mensen twee tot vier uur per week meer gaan werken voor hetzelfde loon.” Dat de concurrenten van Hema ook niet doorbetalen in de pauzes vindt Suijker geen goed argument. “Ik kan ook een lijstje maken met bedrijven in de branche waar de pauzes wel worden betaald.”