TOP

Hoe gaat het met: Quapi? [interview]

Hoe gaat het met het Quapi? Bengels vraagt het aan Monique IJsselstein-Van der Staay, eigenaar van het Nederlandse label.

En, hoe gaat het met Quapi?

“We hebben echt een heel goed seizoen achter de rug. Veel winkels hebben aangegeven dat ze een goede doorverkoop van zo’n 70, 80 of zelfs 90 procent, hebben gerealiseerd. Er was een run op bepaalde items. Jurkjes, gouden broekjes, bontjes: sommige producten waren in heel Nederland uitverkocht. De jongenscollectie ging ook heel hard. Met name de longsleeves, sweat truien en vesten. In een moeilijke tijd als dit, is dat heel fijn om te horen.”

Hoe verklaar je die goede resultaten?

“Ik vind het lastig te verklaren. De prijs-kwaliteitverhouding wordt gewaardeerd, net als dat we net even anders zijn dan andere merken. We merken wel dat de naamsbekendheid groeit, onze klanten worden regelmatig door consumenten gebeld, die naar Quapi vragen. De mond-tot-mondreclame werkt goed.”

Hoeveel verkooppunten heeft Quapi nu?

“We hebben nu 130 verkooppunten door het hele land. Maar vooral in Noord-Nederland zouden we nog wel beter vertegenwoordigd willen worden. Daarnaast zijn er gesprekken met een agent in Duitsland. We hopen binnenkort het contract te tekenen. Ik verwacht daar best wel veel van, want die agent is heel enthousiast. Quapi biedt best veel jurkjes en daar is in Duitsland erg veel vraag naar.”

Wat is de kracht van het merk?

“De betaalbaarheid en goede pasvorm. We letten goed op details. En we doen ook wat we zelf leuk vinden, we kijken niet naar andere merken.”

Wat zijn de bestverkochte items?

“De felgekleurde jurkjes van comfortabel jersey gaan altijd erg goed. En voor jongens de T-shirts met prints in felle kleuren. Die verkopen op dit moment als een trein voor het voorjaar.”

Veel kinderwinkels maken lastige tijden door. Hoe denkt Quapi mee?

“We leveren uit voorraad. En vragen daarbij geen aan minimale afname. Nabestellen kan per stuk. Dit maakt het voor ondernemers eenvoudig om bij te sturen op hun collectie. We maken het ondernemers graag zo gemakkelijk mogelijk.”

Wat kunnen we nog verwachten de komende tijd?

“We zijn druk met van alles en nog wat. We denken aan uitbreiding in de vorm van accessoires. We zijn aan het rondkijken. Om een completer beeld aan te kunnen bieden. Leuk om weer op iets nieuws te richten.

Land van herkomst: Nederland

Verkoopinformatie: 078-6101189, www.quapikidswear.nl

Sinds: januari 2011

Doelgroep: 56 tot 86 92 tot en met 164,

Prijzen (winkelverkoop): jurkjes 29,95 – 39,95, leggings 19,95, broekjes 34,95, jumpsuits en vesten 39,95, shirts 24,95 euro.

Te zien op: Kleine Fabriek in Amsterdam