TOP

Inflatie daalt door goedkopere (kinder)kleding

De inflatie in Nederland is in augustus gedaald en dat komt vooral door de prijsontwikkeling van kleding en benzine, meldt het CBS. In deze maand was kleding 4,2 procent goedkoper dan vorig jaar. Kinderkleding was 8 procent goedkoper, voor babykleding werd zelfs tien procent minder betaald.

 

De inflatie in ons land kwam in augustus uit op 0,8 procent. De afgelopen maanden lag die rond de één procent, zo maakt het CBS bekend. Deze daling wordt mede veroorzaakt doordat kleding 4,2 procent goedkoper is geworden. In juli waren de prijzen voor kleding vrijwel gelijk aan die van een jaar eerder.

De grootste duikeling maakten de prijzen die voor kinder- en babykleding werden betaald (zie tabel hieronder). Kinderkleding is 8 procent goedkoper dan vorig jaar en babykleding 10,2 procent goedkoper.

CBS Consumentenprijzen Augustus 2015 

 

Vrouwen- en sportschoenen doen het in het modesegment wat dat betreft het best; die staan in de plus als het gaat om prijs.

Over de eerste acht maanden van 2015 was de inflatie gemiddeld  0,6 procent. De inflatie in ons land ligt nog altijd iets boven het gemiddelde in de eurozone. Daar bleef de inflatie gelijk op 0,2 procent.