TOP

Lief! Lifestyle maakt doorstart met Duits kindermodebedrijf

Lief! Lifestyle komt in buitenlandse handen. De nieuwe eigenaar is een Duits kindermodebedrijf.

Het Duitse kindermodebedrijf Kids Fashion Group (KFG) is de nieuwe eigenaar van Lief! Lifestyle. KFG is in Europa onder andere verantwoordelijk voor de kindermodemerken Kanz, Bellybutton, Miss Sixty, Marc O’Polo en Energie. Dit maakte het kledingmerk vrijdag 29 mei 2015 bekend.

Beurzen

Met directe ingang zal KFG zorg dragen voor de productie en distributie van de kledingcollecties van Lief! Lifestyle. Ook zal het Duitse modeconcern binnenkort verschijnen op verschillende beurzen in onder andere Keulen, Florence, Parijs en Moskou voor de voorjaarscollectie van 2016. 

Nederland

Vanuit Nederland zal Lief! Lifestyle in afgeslankte vorm verantwoordelijk blijven voor de licensing, branding en het design van de productgroepen. De conceptstore in Sliedrecht en de webshop zullen naar verwachting open blijven. Er is nog geen zekerheid over de overige drie winkels en de outlet in Bataviastad. De Sliedrechtse oprichters John van den Herik en Yvonne Woudstra zullen betrokken blijven bij het kinderkledingmerk. Hoe dit precies vorm gaat krijgen is nog niet bekend.

Op 4 mei 2015 vroeg Lief! Lifestyle surseance van betaling aan.