TOP

Little Dutch bestaat 10 jaar


Op vrijdag 28 juni viert Little Dutch haar tienjarig bestaan. Bengels sprak met eigenaar en oprichter Rinke van der Helm over haar merk, dat inmiddels ook in Azië en Australië verkrijgbaar is.

Hoe ga je het jubileum vieren?

“Naast het tienjarig bestaan vieren we ook de opening van ons nieuwe onderkomen met een gloednieuwe showroom. We zijn enorm hard gegroeid en elk jaar verdubbeld qua groei, daardoor waren we uit ons oude pand gegroeid. Normaal moesten we elke keer als we een shoot organiseerden een deel van het kantoor leeghalen, dat soort dingen hoeft nu niet meer. We vieren feest samen met onze klanten, ‘s avonds organiseren we aansluitend een groot feest.”

Waarom ben je tien jaar geleden met Little Dutch gestart?

“Samen met m’n zus besloten we een webshop voor onder andere textiel voor de babykamer te beginnen. Ik was zwanger en kon niet echt producten vinden waar ik blij van werd. Langzaam maar zeker groeide Little Dutch, en ging ook mijn man fulltime aan de slag voor ons bedrijf. Hij is nu verantwoordelijk voor onder andere de klanten, de verkoop en het financiële deel en ik doe de creatieve kant. M’n zus heeft haar baan in het ziekenhuis opgepakt, maar ze komt nog regelmatig langs met adviezen en de nodige kritiek: maar dat vind ik alleen maar heel leuk.”

Hoe kijk je terug op tien jaar kindermode?

“Ik heb alles altijd op m’n gevoel gedaan en had in het begin geen idee van hoe een merk in elkaar stak. Destijds merkte ik wat een gesloten wereld de kindermodebranche is, ik ben heel erg van het delen van informatie, maar dat was toen helemaal niet de gebruikelijke manier van doen. De afgelopen vier, vijf jaar is het heel hard gegaan voor ons en we zijn erg gegroeid qua naamsbekendheid. De laatste jaren zijn we steeds vaker samenwerkingen aangegaan met onder andere licentiehouders, zoals nu met pluche en houten speelgoed. We kunnen op die manier nog alle kanten op.”

Waar ben je trots op?

“Op wat we allemaal voor elkaar hebben gekregen met het team. Dat is zo enthousiast en zet zich altijd weer volop in. We hebben Little Dutch met elkaar neergezet en dat werk gaat maar door. Het is namelijk nooit goed genoeg, het kan altijd beter, we zijn perfectionisten. Toch probeer ik af en toe stil te staan bij waar ik ben gekomen, want het gaat zo snel en het gaat alleen maar harder en we worden alsmaar groter.”

Wat voor toekomstplannen heb je met Little Dutch?

“We willen elk jaar met een nieuwe collectie blijven komen. En we hopen groter te worden in Europa en uit te breiden met licentiehouders. Ondertussen wil ik me ook blijven focussen op het ontwerpen en innoveren van producten, want dat vind ik persoonlijk het leukste. En mooie samenwerkingen aangaan, zoals het Stichting Vrienden van het Sophia, dat verbonden is aan het Erasmus MC Sophia Kinderziekenhuis. We zijn bezig om in samenwerking nieuwe speelgoedartikelen te ontwerpen, die zijn gebaseerd op de mascottes van dit ziekehnhuis. Waar we over tien jaar staan? Geen idee. Tien jaar geleden heb ik ook geen moment nagedacht over waar ik nu sta.”