TOP

Nieuw in Nederland: Fils et Papa

Twinning is winning, tenminste als het aan Fils et Papa ligt: een van oorsprong Belgisch modemerk dat zich richt op feestelijke kleding voor zowel vaders als hun zonen. Bengels sprak met oprichter Michiel van Hove.

Hoe ben je de op het idee van een twinning kledinglijn gekomen?

“Twee jaar geleden hadden mijn zwager en mijn twee neefjes dezelfde outfit aan tijdens oudejaarsavond. Dat zag er heel leuk uit, maar het bleek nog een hele opgave om die outfits bij elkaar te vinden. Het nieuwe jaar ben ik op onderzoek uitgegaan. Het bleek dat er wel matching vader en zoon-kledingmerken bestonden, maar die waren meer casual. Dat was de start van Fils et Papa.”

 

Hoe ziet de kleding van Fils et Papa eruit?

“De Fils et Papa collectie bestaat uit shirts in vijf verschillende kleuren met opvallende details. Dat zijn op maat gemaakte knopen en bijhorende accessoires, zoals strikjes en bretels. Alle kleding bestaat uit easy iron stoffen, dat is ook niet onbelangrijk. Alles wordt verpakt in luxueuze dozen met verrassende spelletjes en tekeningen voor vader en zoon. Dit najaar wordt de collectie voor het eerst uitgebreid en kunnen ook jongens vanaf 6 maanden en vaders met maat XXL in dezelfde look de deur uitgaan. De looks zijn niet exact hetzelfde, maar ze passen heel goed bij elkaar door de matchende designs.”

 

Wat zijn je plannen met Fils et Papa?

“Sinds kort werken we samen met een Belgisch mode-agentschap. Die heeft ook twinning moeder en dochter-modemerken in het portfolio, dus daar verwachten we veel van. 2019 wordt het jaar waarin we een vaste waarde willen worden in de Belgische winkels en willen uitbreiden naar meerdere grote, Belgische steden. Daarop volgen hopelijk de omliggende landen, waaronder natuurlijk Nederland. En wellicht ontmoeten we een Nederlandse agent waarmee het klikt: die is meer dan welkom!”

 

In wat voor Nederlandse modewinkels past Fils et Papa?

“Onze kleding en accessoires zijn chic en feestelijk en goed geschikt als bijvoorbeeld communiekleding, tijdens de feestdagen of feestelijke gelegenheden. Modieuze, high end kledingwinkels voor de hele familie zouden daarom goed passen: met zowel een afdeling voor heren als voor jongens.”