TOP

Onderzoek: Garderobe kind belangrijker dan die van moeder

Drie op de vier Britse moeders vindt kleding voor hun kinderen belangrijker dan voor zichzelf. Dat meldt de Daily Mail naar aanleiding van een onderzoek van Cotton USA

Maar liefst 70 procent van de Britse moeders geeft meer geld uit aan kinderkleding dan kleding voor zichzelf of haar partner. Dat blijkt uit onderzoek van Cotton USA gehouden onder 1000 Britse moeders.

In het onderzoek geeft 78 procent van de ondervraagde ouders aan bij de aankoop van kinderkleding  de kwaliteit het belangrijkste te vinden. Slechts 25 procent vindt het belangrijk dat de kleding modieus is.

Stephanie Thiers- Ratcliffe voerde het onderzoek uit namens Cotton USA en concludeerde hieruit dat  moeders meer geld uitgeven aan kleding voor hun kinderen omdat ze alleen kleding van de beste kwaliteit willen. De gemiddelde kledingkast van Britse kinderen is ruim 1500 euro waard.

Materialen
Materiaalkeuze is volgens de ouders ook belangrijk bij het kopen van kinderkleding. Meer dan 60 procent koopt alleen kleding die gemaakt is van natuurlijke materialen. Katoenen kleding is met 80 procent het meest populair en 10 procent van de kleding die verkocht is, is gemaakt van wol. Het minst populair is de kinderkleding die gemaakt is van synthetische stoffen.