TOP

Outletketen TK Maxx vestigt zich in Nederland

Naar verluidt opent outletketen TK Maxx filialen in zes Nederlandse steden.

TK Maxx, de outletgigant die al talloze winkels heeft in onder andere Engeland, Amerika en Duitsland, komt naar Nederland. De openingen in Groningen, ’s Hertogenbosch, Enschede, Rotterdam, Arnhem en Eindhoven maken deel uit van een uitbreiding van de outletformule op het Europese vasteland. Vijftien jaar geleden verdween TK Maxx (In Amerika bekend onder de naam TJ Maxx) uit Nederland.

Vacatures

Volgens het Dagblad van het Noorden moet een pand aan de Guldenstraat in Groningen thuis een bieden aan het eerste filiaal van TK Maxx. In Rotterdam willen ze ook graag de eerste zijn, vacatures voor het Rotterdamse filiaal staan al uit via Jobbird. In ’s Hertogenbosch lijkt ook in het vizier van TK Maxx, voor die plaats is er een vacature te vinden op de website van TJX companies, het moederbedrijf van de winkelketen.

TK Maxx heeft de gemeente van Enschede laten weten geïnteresseerd te zijn in een pand groter dan 2000 m². Op dit moment lijkt een pand aan de Kalanderstraat een goede optie. De Hema die daar nu nog is gevestigd verhuist in de herfst naar een ander pand. Voor Eindhoven en Arnhem zijn momenteel nog geen panden op het oog maar onder andere nieuwswebsite Hou van Arnhem meldt dat de winkel wel in deze steden wil vestigen.

Tegenvallende verkoopresultaten

De keten is geen onbekende voor Nederland; In 1998 kwam het bedrijf naar Nederland onder de naam TK Max. Om juridische problemen te voorkomen zonder extra –x, aangezien de naam anders te veel zou lijken op een bekend kledingmerk. Maar in 2001 vertrok TK Maxx alweer uit Rotterdam, Alkmaar en Hilversum door tegenvallende verkoopresultaten.

Merken

In de winkel kunnen consumenten terecht voor mode, schoenen, tassen, lichaamsverzorging en interieurartikelen. Het aanbod loopt uiteen van Tommy Hilfiger en Happy Socks tot Calvin Klein en Michael Kors. TK Maxx wil concurreren met grote outlet-centra als Batavia stad, Designer Outlet Roermond en Rosada in Roosendaal.

Multibrand

Na vijftien jaar wil de Amerikaanse keten een nieuwe poging wagen in Nederland. Dit vanwege het succes van de 77 winkels in Duitsland. Op dit moment is het bedrijf al actief in zestig landen. Het bedrijf maakt deel uit van TJX Companies en is een multibrand outletwinkel. TK Maxx koopt producten (restpartijen) van merken die ze vervolgens met 60 procent korting aanbieden.

Foto: “T.J. Maxx” by Anthony92931Own work. Licensed under CC BY-SA 3.0 via Wikimedia Commons.