TOP

Roemruchte conceptstore Colette sluit na 20 jaar haar deuren

Colette, de beroemdste conceptstore ter wereld, Colette, stoppen. Dat heeft de dochter van Colette Roussaux bekendgemaakt. De zaak werd geopend in 1997 en bouwde een mythische reputatie op.

“Omdat aan alle goede dingen een eind komt, sluit na twintig prachtige jaren Colette haar deuren sluiten, op 20 december van dit jaar. Colette Roussaux heeft de leeftijd bereikt waarop zij meer tijd voor zichzef wil hebben. En Colette kan niet bestaan zonder Colette.” Met die boodschap op Instagram maakt Colette bekend dat de conceptstore van 740 vierkante meter aan de 213 rue Saint-Honoré nabij de Rue de Rivoli in Parijs dicht gaat.

Gecureerde selectie

Colette is opgericht in maart 1997 door Colette Roussaux en haar dochter Sarah Andelman. De winkel biedt ‘gecureerde selectie van mannen- en vrouwenkleding en accessoires’. Daarnaast is er ook een tentoonstellingsruimte, boekwinkel en waterbar. Met slechts één winkel heeft Colette meer dan 110 medewerkers.

Het personeel van Colette werd op woensdagochtend op de hoogte gesteld van de beslissing, zegt Sarah Andelman, creatief directeur en inkoopmanager, en tevens dochter Colette Roussaux, aldus Business of Fashion. 

Interesse in Winkelpand

De kans bestaat dat het personeel kan blijven na 20 december, omdat Saint Laurent interesse heeft in het pand. “Onderhandelingen zijn aan de gang met Saint Laurent en we zouden er trots op zijn als een merk met zo’n geschiedenis, met wie vaak hebben samengewerkt, ons adres overneeemt. We zijn blij met de serieuze interesse die Saint Laurent in dit project heeft en het kan ook een zeer goede kans voor onze medewerkers betekenen.”

Tot eind dit jaar gaat Colette door als altijd. In augustus start Colette een samenwerking met H&M. “Tot onze laatste dag verandert niets. Colette zal zich elke week blijven vernieuwen met exclusieve samenwerkingen en aanbiedingen, ook beschikbaar op onze website colette.fr. Wij danken u voor uw steun en zien u binnenkort bij Colette tot 20 december!”

In 2018 zal Colette alleen nog te zien zijn op de tassen van Ikea, waar Colette een nieuw ontwerp voor heeft gemaakt.

Lees hier een analyse bij Business of Fashion

 

Foto: Les canards de chez Colette, Marc Mateus