TOP

Rotterdam en Gouda winnen titel Beste Binnenstad van 2015-2017

Rotterdam en Gouda zijn woensdag 18 november de grote winnaars van de ´Verkiezing Beste Binnenstad 2015-2017’ geworden.

Beste Binnenstad: Rotterdam

Rotterdam is de winnaar in de categorie ‘grote binnensteden’ en verslaat daarmee Dordrecht, die ook finalist was. Rotterdam mag nu twee jaar lang de titel Beste Binnenstad voeren.

“De visie van Rotterdam loopt als een rode draad door de stad waardoor ze boven haar eigen ambities uitstijgt”, aldus de jury. De jury is verder zeer positief over de ontwikkelingen die Rotterdam de afgelopen twee jaar heeft doorgemaakt op het gebied van beleving, mobiliteit/parkeren, slimme verlichting, vastgoed, aankleding van de openbare ruimte, cultuur, leisure, vastgoed- en investeringsbereidheid, detailhandel, duurzaamheid, marketing, gastvrijheid en binnenstadsmanagement. De jury sprak grote waardering uit over de enorme dynamiek en impuls die de kwaliteit van de openbare ruimte in de binnenstad heeft gekregen.

Beste middelgrote binnenstad: Gouda

In de categorie ‘middelgrote binnensteden’ is Gouda de grote winnaar. Roermond was ook in de race, maar Gouda heeft uiteindelijk gewonnen en mag zich twee jaar lang de beste middelgrote binnenstad van Nederland noemen. De jury is ‘zeer positief over de ontwikkelingen die Gouda de afgelopen twee jaar heeft doorgemaakt op het gebied van beleving, slimme verlichting, vastgoed, aankleding van de openbare ruimte, cultuur, leisure, vastgoed- en investeringsbereidheid, detailhandel, duurzaamheid en binnenstadsmanagement. De jury sprak grote waardering uit over de interessante, kleinschalige binnenstedelijke herontwikkelingsprojecten en de diverse hotspots die Gouda heeft gerealiseerd.’

Over de Beste Binnenstad

De Verkiezing Beste Binnenstad wordt tweejaarlijks georganiseerd en is opgericht in 2003. De jury bestaat uit onafhankelijke deskundigen op diverse binnenstedelijke thema’s. De winnaars van de ‘Verkiezing Beste Binnenstad 2015-2017’ werden woensdag in Den Haag (de winnaar van vorig jaar) bekendgemaakt.