TOP

Shoppen anno 2014 met een Tinder-achtige app

Sanoma lanceert een nieuwe app voor shopliefhebbers: ‘Swipe & Shop’.

Swipe & Shop’: ook wel Tinder voor kledingstukken. Deze door Sanoma ontwikkelde app showt de gebruiker kledingitems van diverse winkelketens. Zie je een leuk item? Klik dan op het hartje: het kledingstuk vind je dan terug op je wensenlijst, waarna je deze kunt bestellen.

Bekijken

Als een favoriet item in prijs wordt verlaagd dan ontvang je een notificatie. Als je nog niet zeker bent over het product, dan kan je het kledingstuk altijd naar jezelf mailen om het nog eens via de desktop te bekijken.

Kruisje

Kledingstukken waarvan jouw hart niet op hol slaat kun je wegvegen door op het kruisje te klikken. Hierna verschijnt er gewoon weer een nieuwe jurkje, clutch of parka van bijvoorbeeld grote retailers als Asos en V&D op je beeldscherm.

Verslavend

Nikky Hofland, oprichtster van de app, vertelt in een persbericht van Sanoma dat ze denkt dat ze met deze app tegemoetkomt aan de winkelbehoefte van de vrouw: “Het is een ideale tijdsdoder voor in de trein en het swipen werkt erg verslavend! Uit eigen onderzoek is gebleken dat vrouwen vier uur per week door webshops browsen maar via mobiel nog niet makkelijk hun weg kunnen vinden. Mobile e-commerce is groeiende en we denken met deze app aan de shoppingbehoefte van vrouwen tegemoet te komen.”

Sanoma Lab

De app is onderdeel van het Sanoma Lab. Hier worden nieuwe digitale producten getest en ontwikkeld. Het lab bestaat sinds vorig jaar en Sanoma wil op deze manier de digitale transformatie te versnellen en ondersteunen. Inmiddels telt het lab 15 projecten in Nederland en Finland.

Spot & Shop

De oprichters van de app hebben ook een eigen fashion community: Spot & Shop. In september 2013 berichtte Textilia al over dit community waar vrouwen op zoek gaan naar kledingstukken waarvan ze niet weten waar deze te koop zijn. Spot & Shop is ook onderdeel van het Sanoma Lab.

De app is verkrijgbaar voor iPhone en Android-toestellen.