TOP

Superdry stopt met kinderkleding


Ruim een jaar geleden kondigde het Britse kledingmerk Superdry een kindermodecollectie aan. Daar komt nu al een einde aan: het merk maakte onlangs bekend dat het de kindercollectie zal beëindigen.

De Superdry kindermodecollectie bevatte 200 items voor jongens en meisjes van zes tot en met twaalf jaar. Deze stap werd genomen om minder afhankelijk te worden van de outerwear lijn van het merk. Maar de onlangs teruggekeerde Julian Dunkerton, oprichter en interim chief executive van Superdry, heeft ervoor gekozen om de beslissing van zijn voorganger Euan Sutherland om de kindermode toe te voegen, terug te draaien. Dit ondanks dat er al 200 bestellingen voor de nieuwe collectie binnen waren gekomen.

Verkeerde richting

Dunkerton is met 18,5 procent de grootste aandeelhouder van het bedrijf. Na een eerder abrupt vertrek van het bedrijf is hij in april van dit jaar teruggekeerd in de raad van bestuur van Superdry. Hij uitte eerder al kritiek op de bedrijfsvoering van Superdry in verschillende Britse media. Hierover zei hij: “Ik heb een briljante business achtergelaten en die is een verkeerde richting opgegaan. Ik kan niet achterover leunen en toekijken hoe 30 jaar van mijn leven langzaam wordt weggevaagd.”

Besparingen

Het gaat al een tijdje niet goed met Superdry. Vorig jaar verloren Superdry’s aandelen 60 procent en het heeft aangekondigd dat het meer dan honderd banen schrapt in het hoofdkantoor in Cheltenham om zo 50 miljoen pond te kunnen besparen voor 2020.