TOP

Toch geen kledinglijn voor Famke Louise

Famke Louise, die eerder in het nieuws kwam omdat ze een kledinglijn zou lanceren, blijkt in het geheim te hebben gewerkt aan een documentaire over de bontindustrie.

Afgelopen week kwam zangeres Famke Louise in opspraak vanwege een foto die ze plaatste op Instagram van zichzelf op een bontmarkt in China. Bij de inmiddels verwijderde foto op Instagram schreef ze dat ze dat ze bont aan het uitkiezen was voor de kledinglijn FL by Famke. Donderdagavond 9 juni stond de lancering van die lijn op de planning, maar niets bleek minder waar. Zowel de foto als de kledinglijn bleken strategische stappen om aandacht te vragen voor een documentaire over de bontindustrie die ze maakte in samenwerking met Videoland. Dat schrijft Nu.nl.

Belaagd

Tijdens de presentatie van de documentaire leek Famke Louise te worden belaagd door een activist die met een spuitbus haar bontjas bekladde . Deze jas werd beschikbaar gesteld door Bont Voor Dieren en de ‘activist’ werd gespeeld door Moranni te Winkel van de Stichting.

Dom Bontje

In 2019 werd Famke Louise door dierenbeschermingsorganisatie Bont voor Dieren verkozen tot Dom Bontje door het op regelmatige basis dragen van bont in haar clips en op foto’s. Deze titel zette haar aan het denken. “Nadat ik werd uitgeroepen als Dom Bontje, wilde ik met mijn eigen ogen zien hoe het eraan toegaat in de bontindustrie. Ik had hier destijds totaal geen besef van. Met deze documentaire hoop ik dat andere mensen ook wakker worden en geen bont meer dragen,” vertelt de zangeres aan Nu.nl.

Kledinglijn

Om de documentaire te kunnen maken was het noodzakelijk een kledinglijn als dekmantel te gebruiken, zegt de zangeres. Hiermee kregen zij en de makers toegang tot bontmarkten en -boerderijen in China.

De documentaire Bont Girl is vanaf nu te zien op Videoland.