TOP

Topman van Euretco stopt

Na tien jaar als ceo van Euretco zal Harry Bruijniks een andere functie op zich nemen.

Harry Bruijniks vertrekt na tien jaar als topman van Euretco. Per 31 december 2016 legt hij zijn functie neer en gaat hij deel uitmaken van de raad van commissarissen van Euretco in Nederland. Dit meldt Euretco.

Samengevoegd

De besturen van Euretco en EK/Servicegroup worden per 1 januari 2017 samengevoegd. Dit is volgens de organisatie ‘een logisch gevolg van het integratieproces dat sinds de overname van Euretco door EK in april 2015 gefaseerd is ingezet’. Het nieuwe bestuur zal uit vier leden bestaan.

Steve Evers, voorheen coo van Euretco, wordt verantwoordelijk voor media, doe-het-zelf, fashion, sport en wonen. Martin Richrath, voorheen cfo van Euretco, krijgt de verantwoordelijkheid voor controlling, financiën en supply chain management voor de totale groep. Susanne Sorg wordt verantwoordelijk voor omnichannel, IT, comfort, family en beurzen en evenementen. Franz-Josef Hasebrink zal als directievoorzitter verantwoordelijk zijn voor de strategische en organisatorische ontwikkeling van de groep. Daarnaast geeft hij leiding aan living, HR, centrale inkoop en corporate communicatie.

Kortere lijnen en meer efficiency

De samenvoeging van de twee besturen resulteert volgens Euretco in kortere lijnen,  meer efficiency en slagkracht binnen het internationale concurrentieveld. “De huidige ontwikkelingen in de retail, met thema’s als sterke verticalisering en online-oriëntatie en –verkoop, maken verdere schaalvergroting noodzakelijk. Om aangesloten ondernemers nog beter te kunnen servicen met bestaande en nieuwe diensten, zijn blijvende investeringen nodig, onder andere in omnichannel en digitalisering. De eerste schaalvoordelen als gevolg van de overname zijn al gerealiseerd, onder meer binnen fashion en op het gebied van omnichannel”.