TOP

Trend: collabs

Kelly Rowland voor het Amerikaanse modelabel Fabletics, het Britse modemerk Kent & Curwen en de hitserie Peaky Blinders of Rita Ora voor het Italiaanse Giuseppe Zanotti. 2019 is nog jong maar staat al bol van de mode collabs, oftewel samenwerkingen. Ook de kindermodebranche kan er wat van. Bengels zet een aantal opvallende samenwerkingen op een rijtje.

Clarks

Clarks & Minnie

Schoenenmerk Clarks introduceerde begin deze maand de Minnie Mouse x Clarks Kids collectie. Een schoenenlijn voor kleintjes (m/v) in voornamelijk wit, rood en zwart. De schoentjes zijn onder andere verkrijgbaar met de signature strik van deze muis en de niet weg te denken stippenprint.

Samsonite

Samsonite & Dumbo

Disney blijft – zeker na het 90-jarig bestaan van Mickey Mouse in 2018 – een populaire partner. Koffermerk Samsonite introduceert voor dit seizoen een complete Disney Forever Dumbo Feathers collectie, met onder andere een sleutelhanger, een toilettas, een rugzak en diverse koffers.

Kek Amsterdam 2

Kek Amsterdam & Woezel en Pip

Lifestylelabel Kek Amsterdam lanceert een compleet nieuwe collectie van behang en muurstickers waarin de stripfiguurtjes Woezel en Pip de hoofdrol spelen. Er is keuze uit drie soorten patroonbehang in de pasteltinten roze, mint en grijs. Het behang is milieuvriendelijk en biologisch afbreekbaar. Kek Amsterdam ondersteunt met deze samenwerking het Guusje Nederhorst Fonds, dat zich inzet voor kinderen en dieren.

Duukies Beachsocks

Duukies & Blond

Vanaf 15 maart zijn de special edition Duukies Beachsocks X Blond Amsterdam verkrijgbaar. Voor de zes limited ontwerpen is gekozen uit diverse, kleurige en zomerse afbeeldingen, helemaal in de bekende tekenstijl van het Amsterdamse lifestylelabel.

Creative Lab

Creative Lab & Binti

Je las het al eerder: ook lifestylemerk Creative Lab Amsterdam is een samenwerking aangegaan. Samen met Souraya Hassan van Bintihome is er behang voor de kinderkamer ontwikkeld, dat sinds eind januari verkrijgbaar is.

Catimini

Catimini & Heimstone

Het Franse kindermodemerk Catimini en het dameslabel Heimstone hebben onlangs een collab aangekondigd die vanaf maart 2019 verkrijgbaar is. De collectie is breed: naast een babykledingcollectie voor kinderen van 6 tot en met 18 maanden, is er een kinderkledingcollectie voor kinderen vanaf 4 tot en met 12 jaar en een damescollectie in de maten 36 en 38.