TOP

Trend: plastic


Helemaal geen plastic in bijvoorbeeld servies omdat dat gezonder is, of juist een heleboel plastic, maar dan wel gerecycled tot een hebberigmakend mooi kledingstuk. Hoe het ook wordt verwerkt: plastic (en de vervuilende plastic soep in de oceanen) zijn hot items. Bengels zette een aantal nieuwe lanceringen op een rij waarin plastic een hoofdrol speelt.

Milk & Biscuits

De lente/zomercollectie 2020 van Milk & Biscuits is geïnspireerd door alles wat maar met de zee te maken heeft. Het merk wil met deze collectie aandacht vragen voor de plastic soep en de effecten daarvan op de oceanen. Inmiddels bestaat meer dan 85 procent van de collectie uit duurzame en natuurlijke materialen, waaronder gerecyclede petflessen en hennep.

Milk Biscuits

Engel.

Het Nederlandse Engel. breidt het accessoire-assortiment uit met nieuwe vlaggetjes die zijn gemaakt van gerecyclede petflessen. Hierdoor zijn ze ook geschikt om buiten op te hangen. Klaar met ophangen? Dan kunnen de vlaggetjes heel gepast terug in de verpakking die de vorm heeft van een petfles.

Engelpunt

Batoko

Batoko heeft inmiddels 220.000 plastic flessen gerecycled met haar badkleding. Na een korte pauze heeft het Britse modelabel onlangs ook de kinderlijn, bestaand uit een kleine collectie van badpakken in opvallende kleuren en prints, weer teruggebracht.

Batoko

Klean Kanteen

Het Amerikaanse drinkflessenmerk Klean Kanteen lanceert een Kid Kanteen drinkfles die helemaal vrij is van plastic, BPA of andere schadelijke stoffen. Zowel het Classic model als het Vacuum Insulated model is beschikbaar in diverse kleuren en printjes. De Classic heeft de keuze uit een beschermende Sippy Cap of een Sport Cap waaruit gelijk kan worden gedronken. Het bedrijf doneert daarnaast 1 procent van de omzet aan goede doelen.

Kid Kanteen

Sticky Lemon

De buitenzijde van Sticky Lemon rugtassen is gemaakt van gerecyclede petflessen, de binnenzijde van waterproof nylon en de ritsen zijn van YKK. Dat niet alleen: ze passen door de cleane uitstraling ook prima in een volwassen assortiment.

Sticky Lemon

Stokke

De StokkeXplory is nu in een premium versie uitgebracht: de limited edition Xplory 6 Balance. Deze limited edition kinderwagen en bijbehorende accessoires zijn verkrijgbaar in twee kleuren en alle textielen daarvan zijn gemaakt van 20 gerecycled petflessen en waterafstotend materiaal.

Stokke