TOP
Image Alt

Kunsthal Rotterdam

Dit jaar vindt de Trenddag plaats in de Kunsthal Rotterdam. De Kunsthal Rotterdam is een van de iconen van de moderne architectuur en wordt jaarlijks bezocht door vele architectuurliefhebbers uit de hele wereld.

Foto: Jeroen Musch

De Kunsthal is in 1988-1989 ontworpen door de wereldberoemde architect Rem Koolhaas samen met projectarchitect Fuminori Hoshino van het Rotterdamse architectenbureau OMA (Office for Metropolitan Architecture). De architectuur trekt direct grote internationale aandacht door onder meer het vernieuwende materiaalgebruik, de situering van de ingang en de steile hellingbanen. Op 1 november 1992 is de Kunsthal officieel geopend. Het stoere gebouw biedt zeven verschillende tentoonstellingshallen, een karakteristiek Auditorium en een sfeervol Kunsthalcafé.

Thierry Mugler: Couturissime

In de Kunsthal is op dit moment de tentoonstelling ‘Thierry Mugler: Couturissime’ te zien. De tentoonstelling volgt de carrière van ontwerper Thierry Mugler wiens uitzonderlijke creatieve geest een revolutie in de mode teweegbrengt met zijn morfologische en futuristische stijl en glamoureuze en elegante silhouetten: strakke belijning, superheldinnenschouders en ingesnoerde tailles voor het kleden van een sublieme, sensuele en krachtige vrouw die een voortdurende metamorfose ondergaat.

De tentoonstelling biedt bezoekers van de Trenddag de mogelijkheid om, onder begeleiding van een gids, een duik te nemen in Muglers unieke verbeeldingskracht waarin perfectionisme, Hollywood-achtige prestige, dromen, exotische wezens, erotiek en sciencefiction elkaar afwisselen. Ook worden gewaagde keuzes, bijvoorbeeld het gebruik in de haute couture van innovatieve materialen zoals metaal, imitatiebont, vinyl en latex, nader toegelicht.

De expositie in de Kunsthal in Rotterdam, brengt meer dan 150 outfits samen uit de periode tussen 1977 en 2014, waarvan de meeste voor het eerst tentoongesteld worden. Daarnaast zijn er veel nooit eerder getoonde accessoires en toneelkostuums, clips en video’s, archiefdocumenten en schetsen te zien.

Foto’s: Nicolas Ruel