TOP

V&D vraagt uitstel van betaling aan [update]

De rechtbank in Amsterdam heeft V&D woensdag uitstel van betaling verleend. De directie heeft de surséance dinsdag aangevraagd. Dit meldt het warenhuis vandaag.

Het warme weer in november en december en de tegenvallende verkoop van de wintercollectie is de nekslag voor V&D. De Amerikaanse eigenaar, Sun Capital, is niet bereid om nog meer geld te investeren in V&D.

De surséance betreft de hele groep; de warenhuizen en restaurantketen La Place. De fysieke winkels blijven voorlopig open, maar de webshop gaat dicht.

LEES HIER EEN OVERZICHT MET NIEUWS OVER V&D

De omzet tot en met november is 7 procent lager dan in dezelfde periode vorig jaar , schrijft RTL Z. Het verlies zou zijn opgelopen tot 24 miljoen euro.

Begin dit jaar belandde V&D in de problemen. Na een hoop gedoe met gedwongen loonoffers voor het personeel, verlaging van winkelhuren en ontslagen, leek de wind weer een beetje in de zeilen V&D te komen. Een akkoord met de vakbonden en verhuurders, een nieuwe distribiteur en een kapitaalinjectie zorgden voor een positieve wending. Helaas was dit niet genoeg voor Sun Capital.