TOP

Winnaars Baby Innovation Award 2019 bekend

Presentatrice Kim Lian van der Meij heeft de eerste dag van de Negenmaandenbeurs de winnaars van de Baby Innovation Award 2019 bekendgemaakt.

Vorige maand zetten we de trends wat betreft innovaties in babyproducten al op een rijtje, vandaag zijn de innovatieve winnaars van de Baby Innovation Awards bekendgemaakt. Van de ruim 50 inzendingen bleven 24 nominaties over. Comfort bleek een belangrijke focus bij veel van de winnaars, van wagens die extra makkelijk transformeren in bijvoorbeeld een skelter tot lakentjes waarin de allerkleinsten beter ontspannen. Bengels zet de winnende producten per categorie op een rijtje.

Categorie Mobility: fietsstoeltje Qibbel Air van Widek
Qibbel is een fietsstoeltje waarbij is gedacht aan de warme zomers van de afgelopen jaren. Het stoeltje heeft een hoge rugleuning van mesh, dit voorkomt zweten en ondersteunt de rug optimaal.

Categorie Travel & Safety: Minisling van Minimonkey
Deze babydrager is extreem compact en superlicht en gemaakt van ademend mesh. De baby zit binnen 30 seconden in de drager en de Minisling past in iedere luiertas.

Categorie Feeding: Philips Avent Anti-Colic voedingsfles
Deze fles is speciaal ontwikkeld om darmkrampjes, reflux en boertjes te verminderen. De fles heeft een Airfree ventiel, waardoor de baby minder lucht binnenkrijgt tijdens het drinken.

Categorie Care: Nunki lakentje van Fedde&Kees
Het Nunki lakentje is door een moeder bedacht als oplossing voor haar slecht slapende baby. Het lakentje heeft een rand van elastische tricot. Dit geeft bij het instoppen een druksensatie op het bovenlijfje van de baby, waardoor het kindje makkelijker ontspant. Bovendien kan de baby zich niet loswoelen, met zijn hoofdje onder het laken schuiven of zich erin verstrengelen.

Categorie Furniture & Decorations: kinderstoel Lemo Chair van Cybex
De Lemo is een kinderstoel die meegroeit vanaf de geboorte tot 99 jaar. Met één hand zijn de hoogte van zitting en voetensteun en de diepte van de zitting aan te passen. Dit alles zonder schroeven te gebruiken. Wieltjes maken de stoel stabiel en makkelijker verplaatsbaar.

Categorie Toys & Gifts: babyskelter Berg Go2 van Berg Toys
De Berg Go2 is een babyskelter die transformeert van loopfietsje naar skelter. Het pedaalsysteem is inklapbaar, waardoor de Berg Go2 te gebruiken is voor baby’s van 10 maanden tot in de peutertijd.

Categorie Green: Biobuddi Bumba in the Far West
De Biobuddi speelgoedblokken zijn gemaakt van reststoffen van de suikerrietplant. De blokken zijn volledig recyclebaar in de normale recyclingsketen en de productie ervan veroorzaakt 8 keer minder C02-uitstoot dan die van reguliere speelgoedproducten.

Categorie Design: Quinny Hubb van Dorel

De winnaar van de eerste Baby Innovation Design Award is de Quinny Hubb kinderwagen. Deze XXL wagen is ruim, comfortabel en volledig modulair. De Hubb is eenvoudig om te bouwen tot duowagen, of uit te breiden met een meerijdplankje.