TOP

Zwangerschapsshirt zorgt voor ophef

Een zwangerschapsshirt van het Amerikaanse merk A Pea in the Pod is uit de handel gehaald. Het opschrift ‘Wake me up when I’m skinny’ zou bijdragen aan de vetfobie.

‘Wake me up when I’m skinny.’ Een grappige tekst of een tekst die bijdraagt aan de vetfobie? Volgens het blog Jezebel geldt het laatste voor de tekst die het Amerikaanse kedingmerk A Pea in the Pod op een zwangerschapsshirt heeft gezet. Op Jezebel is te lezen: “Er zijn een hoop dingen die zwangere vrouwen nodig hebben, maar wij betwijfelen ernstig of er ook maar één vrouw behoefte heeft aan een shirt dat suggereert dat er iets mis is met haar lichaam gedurende de zwangerschap.” Na deze kritiek heeft A Pea in the Pod het zwangerschapsshirt van 48 dollar uit de handel gehaald, samen met een ander t-shirt met het opschrift ‘I miss my waist’. “Onze klanten zijn onze topprioriteit en wij waarderen hun feedback”, laat het merk in een verklaring weten aan MailOnline. ”We hebben meteen actie ondernomen toen we hoorden dat het t-shirt als beledigend werd opgevat door het shirt uit de winkels en van de webshop af te halen.”

A Pea in the Pod
A Pea in the Poad staat bekend om de chique zwangerschapskleding die het merk verkoopt. Onlangs is het merk een samenwerking aangegaan met Jennifer Love Hewitt. Andere bekende fans van het merk zijn Hilaria Baldwin, Alyson Hanigan en Boardwalk Empire ster Kelly Macdonald.