TOP

12-jarig meisje heeft eigen T-shirtlijn

Een 12-jarig meisje uit Amerika heeft een eigen T-shirtlijn gelanceerd met cartoons van belangrijke modefiguren erop gedrukt.

Melissa Jade Aiello was nog maar 9 jaar oud toen ze haar label Missy X lanceerde. Drie jaar later heeft ze een succesvolle T-shirtlijn.

Modefiguren
De T-shirts hebben een opdruk van cartoons van bekende modefiguren zoals Anna Wintour, Karl Lagerfeld, John Galliano. Melissa vertelt aan de Britse Vogue: ”Mode is belangrijk voor me, omdat het mij maakt tot wie ik ben. Ik vind mode interessant en het tekenen van modefiguren vind ik nog interessanter.’’

Speciaal verzoek
De T-shirts zijn momenteel alleen verkrijgbaar op verzoek, maar er staat meer in de toekomst gepland. Melissa is in gesprek met meerdere leveranciers om het label naar een groter publiek te trekken. Melissa: ”Ik werk al aan tassen, maar ik zit ook te denken aan notebooks, sleutelhangers, mokken en kettingen. We zullen zien.’’

Kleurboeken
Toen Melissa 7 jaar was, kopieerde ze illustraties van haar kleurboeken. Niet lang daarna was haar familie het ‘slachtoffer’ van haar illustraties. Haar moeder, een freelance casting director, had het idee om haar illustraties op T-shirts te laten printen. Ze kan een creatie van Karl Lagerfeld maken in een tijd van vijftien minuten.