TOP

TOGS-regeling niet beschikbaar voor modewinkels

Een flinke domper voor modewinkeliers die dachten voor een eenmalige tegemoetkoming van €4.000 in aanmerking te komen. Zojuist werd gepubliceerd dat mode- en schoenenwinkels niet tot de getroffen sectoren worden gerekend in de coronacrisis.

“Verbijsterend”, reageert Paul te Grotenhuis, woordvoerder bij brancheoranisatie Inretail in een persbericht. “Mode-, schoenen-, sport- en woonwinkels worden door het ministerie niet als rechtstreeks getroffen bestempeld, terwijl minister-president Rutte heel Nederland nota bene adviseerde om thuis te blijven.” Volgens Inretail zijn maatregelen die de liquiditeitspositie van retailers verbeteren keihard nodig. “Ons eigen onnderzoek van toont aan dat omzetten sinds de corona uitbraak tot bijna nul zijn gekelderd. Iedere dag worden bijvoorbeeld fashion- en schoenencollecties minder waard. Een snel werkende oplossing kan niet langer op zich laten wachten”, aldus Te Grotenhuis. De brancheorganisatie wil zo snel mogelijk in gesprek met de ministeries EZ en Financiën.

TOGS-regeling

De TOGS-regeling (tegemoetkoming ondernemers getroffen sectoren) is in het leven geroepen voor ondernemingen in sectorenen waarvan de overheid vindt dat deze het meest zijn geraakt door de kabinetsmaatregelen rond het coronavirus (COVID-19), zoals noodgedwongen sluiting, de inperking van bijeenkomsten of het negatieve reisadvies buitenland. De lijst met sectoren is vrijdagmiddag vrijgegeven.