TOP

7 dingen die de kindermodewinkelier moet weten over About You

De modewebshop About You is op dinsdag 10 oktober gelanceerd voor het grote publiek. De online kledingretailer uit Duitsland heeft de ambitie heeft Zalando te verslaan. Wie zijn deze uitdagers?

Het is bijna niet te missen. Overal waar je kijkt zie je deze week reclame van About You. Facebook, Instagram, Youtube, maar ook bushokjes en de voorpagina van gratis dagblad Metro. 

1. Wie zit er achter About You?

About You is in mei 2014 gestart door Hannes Wiese (36), Sebastian Betz (27) en Tarek Müller (28), onder de vleugels van de Otto Group. Wiese heeft zijn sporen verdiend bij de Otto Group, waar hij in 2011 begon. Eerst als senior projectmanager, daarna als hoofd concernstrategie.

Betz en Müller zijn ondernemers die volgens het persbericht te boek staan als ‘serial entrepeneurs’. Beide zijn al op zeer jonge leeftijd (16 en 15) gestart met ondernemen en hadden allebei een eigen bedrijf. Die twee bedrijven werden in 2013 gekocht door Collins, het ecommerceplatform van Otto. Zo belanden de twee bij Otto, en worden ze samen met Hannes Wiese de drijvende krachten achter het merk About You.

2. Op wie gaat About You zich richten?

Mensen tussen de 20 en de 40 die online shoppen via hun mobiele telefoon.

3. Welke merken gaat About You verkopen?

De lijst is behoorlijk lang. 500 merken komen er in de digitale rekken te hangen, waaronder Scotch & Soda, Zoe Karssen, Nike, Diesel, Pepe, Levi’s, Kings of Indigo, Selected Femme en Dr. Martens. Daarnaast verkopen ze kindermodemerken als Name It, Pepe Jeans, Lacoste, Tom Tailor en Esprit. About You heeft ook twee eigen merken: Edited the label en Sister Surprise. Edited the label opende in augustus een winkel in Nederland.

4. Wat maakt About You anders, volgens About You?

De visie van About You is: ‘online winkelen moet leuk en inspirerend zijn, en meer dan gewoon op een item klikken in een winkelwagentje.’ In een persbericht zeggen ze hierover verder nog: Populaire Nederlandse influencers zoals Gregory van der Wiel en Claartje Rose geven inspiratie over hoe je de artikelen samen kunt combineren. De app biedt gebruikers een complete winkelervaring, met de nadruk op personalisatie. Bijvoorbeeld, als een gebruiker zich aanmeldt, wordt zijn naam toegevoegd aan het logo op de homepage als persoonlijke begroeting. 

Ook krijgt een bezoeker suggesties op maat voor modeartikelen op basis van de vorige aankopen. De app zorgt verder voor een nieuwsbrief die is aangepast aan de individuele voorkeuren van de klant. De gerelateerde Instagram-account met brandtags maakt het nog makkelijker om direct te winkelen.

5. Hoe gaat het bestelproces bij About You?

Artikelen worden gratis verstuurd, maar dat duurt dan wel één tot drie werkdagen. Retourneren is ook gratis en daar mag je zelfs 100 dagen over doen. Betalen kan onder meer met iDeal. Bestellingen lopen via PostNL en DHL.

6. In welke landen is About You nog meer actief?

De moderetailer is naast Duitsland ook al actief in Oostenrijk en Zwitserland. Maar dat zijn ook (grotendeels) Duitstalige landen. Nu is er een shop gelanceerd voor Nederland en Vlaanderen, de eerste twee niet-Duitstalige landen waar About You van start gaat.

7. Hoe groot is About You?

De verwachte omzet van het bedrijf in het gebroken boekjaar 2017-2018 is 275 miljoen euro en dat betekent een groei van meer dan 100 procent. In het  boekjaar 2016-2017 bedroeg de omzet 135 miljoen euro. Er werken 300 mensen bij het bedrijf, dat kantoor houdt in Hamburg. De komende jaren wil About You verder groeien naar een omzet die hoger is dan een miljard euro.