TOP

7 vragen aan This Cool Kid [interview]

De nieuwe webshop This Cool Kid ging afgelopen woensdag 14 mei live. Bengels maakt kennis met de eigenaar, Ashlee Dykstra.

Wat onderscheidt This Cool Kid van andere webshops? “This Cool Kid onderscheidt zich van de rest met een assortiment van bijzondere en unieke musthaves die zo veel mogelijk van natuurlijke materialen zijn. This Cool Kid is ontstaan uit eigenbelang, omdat ik tijdens mijn zwangerschap zo weinig betaalbare online kinderwinkels met bijzondere, verantwoorde babyspullen kon vinden. Ik vond overal dezelfde schreeuwerige merken en het aanbod is vaak weinig origineel. De webwinkels die ik wel interessant vind zijn ook vaak erg duur.

Steeds meer kinderwinkels ontdekken duurzame producten. Hoe denk je daarin op te vallen? “Gelukkig zijn er steeds meer duurzame producten op de markt. Ik selecteer de producten die naast verantwoord ook nog eens heel hip en stijlvol zijn. Alles is super fashionable én toch heel betaalbaar.”

En wat wilde je vooral niet in je webshop? “Ik wilde vooral geen producten die je op elke hoek van de straat kunt vinden.”

Waar heb je dan deze merken gespot? “Een aantal merken heb ik op beurzen gevonden, zoals Kleine Fabriek in Amsterdam en tegenwoordig profileren veel merken zich ook goed op social media, zoals Instagram. Daar doe ik veel inspiratie op. Ik kies daarbij vooral de producten die ik zelf leuk vind en die ik mis voor mijn eigen zoontje Otis. Daarnaast selecteer ik op betaalbaarheid, het gebruik van verantwoorde materialen en merken die unieke producten bieden volgens de laatste trends.”

Waar verwacht je nog veel van? “Ik verwacht veel van het Amerikaanse Hello Apparel dat binnenkort bij ons in de webshop verkrijgbaar is. In Amerika is dit label inmiddels razend populair. Ik denk dat het bij Nederlandse modeliefhebbende mama’s ook goed in de smaak gaat vallen.”

Welke (online) shops zijn bij jou favoriet? “Zelf ben ik fan van de Britse online shop www.notonthehighstreet.com, een verzamelplaats voor gepersonaliseerde gifts. Daarnaast shop ik graag via Etsy.”

Wat zijn je verdere plannen? “Ik heb superveel plannen. This Cool Kid is onwijs goed ontvangen, dus in eerste instantie gaan we de shop verder uitbreiden. Daarnaast werken we aan de blogs ’This Cool Mom’ en ’This Cool Dad’, waarin de stijl van hippe mama’s en papa’s centraal staat. We zijn nog maar net begonnen, maar hebben echt de smaak te pakken. Mede door alle enthousiaste reacties, dus we willen blijven groeien en van This Cool Kid een denderend succes maken!”