TOP

Aaiko start met meidenlijn

Het Nederlandse vrouwenmerk Aaiko start met een lijn voor meiden onder de naam AI&KO. Doelgroep zijn meiden tussen de 10 en 16 jaar. “AI&KO wordt gelanceerd in Nederland en België, maar ambitieus als we zijn, verwachten we snel te starten in andere landen”, zegt commercieel directeur Willeke Klinker.

 

Met de komst van een meidencollectie speelt het vrouwenmodemerk Aaiko in op de vraag uit de markt, vertelt commercieel directeur Willeke Klinker. “Veel van onze klanten hebben aangegeven dat zij het unieke karakter van Aaiko graag terugvertaald willen zien in een kindervariant. Dat is ons designteam gelukt.”

 

Kleurthema’s

 

AI&KO is voor meiden tussen de 10 en 16 jaar en wordt geleverd in de maten 140 tot en met 176. De collecties worden opgebouwd vanuit dezelfde kleurthema’s die voor de dameslijn zijn ontwikkeld. De collectie wordt in thema’s uitgeleverd zodat de meisjes eindeloos kunnen combineren. De eerste uitleveringen zullen plaatsvinden in juli 2017.

 

‘Stylish en stoer’ 

 

“Er is veel aandacht besteed aan comfortabele pasvormen, mooie materialen en met oog voor bijzondere details”, vertelt Klinker. “De collectie bevat zowel goede basisstukken als prachtige uitgewerkte eye catchers. Volgens onze merkwaarden, stylish met een stoer randje draagbaar voor zowel meisje-meisjes als stoere meiden. AI&KO is hip en trendy en zal op haar eigen innovatieve wijze de fashiontrends vertalen.”

 

Collecties 

 

AI&KO brengt twee collecties per jaar en wil dit wellicht in de toekomst uitbreiden naar vier. Prijzen liggen tussen € 29,95 en € 99,95 met uitschieters naar beneden voor tops en naar boven voor jassen en uitgewerkte items. Het nieuwe meidenmerk wordt gelanceerd in Nederland en België. In Nederland wordt de sales uitbesteed aan Spot On Fashion van Elton & Boukje IJpma.