TOP

Arket komt met babycollectie

Het Zweedse Arket, onderdeel van het H&M concern, heeft een babycollectie gelanceerd.

Op de website van Arket valt te lezen: “Bij Arket zijn we nieuwsgierig naar de verschillende betekenissen van duurzaam leven, inclusief hoe we onze kinderen moeten kleden. Onze collectie voor pasgeborenen en baby’s is gemaakt met speciale aandacht voor kwaliteit – rekening houdend met vier doordachte praktijken die zorgen voor een lange levensduur van deze kleine en speciale kledingstukken.”

Arket is onderdeel van de H&M groep en bestaat sinds 2017. Arket verkoopt kleding voor mannen, vrouwen en kinderen en woonproducten. Naast de eigen collectie worden er ook andere merken verkocht. Je vindt er duurzame basisitems van mooie materialen en van goede kwaliteit. De prijzen liggen dan ook een stuk hoger dan bij H&M.

De moderetailer heeft straks twee winkels in Nederland. Eind mei opent een nieuwe winkel in Den Haag. De eerste Arket-winkel opende in 2019 aan het Koningsplein in Amsterdam. Deze winkel, het oude pand van boekhandel Scheltema, heeft drie verdiepingen en is een ‘modern day market’ met ‘essentiële producten voor mannen, vrouwen, kinderen en het huis’. De winkel is meer dan 1.000 vierkante meter groot, en heeft ook een vegetarisch café op de begane grond, dat is gebaseerd op de principes van het New Nordic Food Manifesto.

De nieuwe Arket-winkel in Den Haag komt aan de Wagenstraat 14 in Den Haag. Ook hier komt een Arket café op basis van het New Nordic Food Manifesto met organic koffie en vegetarisch eten.