TOP

Award-winnaar Witlof for Kids: ‘Bedje is nu zoveel makkelijker op te maken’

Tuck-Inn is nu typisch zo’n item waarvan je je afvraagt waarom niemand daar eerder mee op de markt is gekomen. Het dekentje heeft aan het voeteneind elastiek, waardoor baby- en kinderbedjes makkelijker zijn op te maken en niet losraken. Het leverde de Nederlandse bedenkers een Baby Innovation Award op. Een interview.

 

Allereerst: van harte met de winst van de Baby Innovation Award in de categorie Furniture & Decoration. Wanneer hoorden jullie het?

Jolanda Cornet, mede-eigenaar van Witlof for Kids: “Dank je wel! De uitreiking van de award vond plaats op de eerste dag van de Negenmaandenbeurs. Hartstikke spannend natuurlijk, want we wisten eind vorig jaar al dat we genomineerd waren. We waren ontzettend blij verrast toen aangekondigd werd dat we gewonnen hadden. Maar nog meer verrast waren we dat we ook de Fabulous Mama & Family Consumer Award gewonnen hadden. Deze prijs is toegekend door de deelnemers aan de Baby Innovation Award Jurydag die afgelopen januari plaats heeft gevonden. Van alle inzendingen uit alle categorieën van de Baby Innovation Award hebben wij deze gewonnen, we kunnen het nog steeds bijna niet geloven.”

Witlofforkids 1

Blijdschap deelt Witlof for kids ook op Instagram bij het winnen van de award.

Het liep vast meteen storm bij jullie stand?

“Na de uitreiking was het een drukte van jewelste bij onze shop-in-shop bij de stand van Babypark. Een cameraploeg wachtte ons op, en ondertussen werd het drukker en drukker met klanten. Heel bijzonder was dat één van onze allereerste klanten vorig jaar bij de Negenmaandenbeurs – toen we Witlof for kids nog maar net gestart waren – speciaal een doosje chocola kwam brengen omdat zij ervan overtuigd was dat we de award zouden winnen. We hebben een ontzettend goede beurs gehad en ook na de beurs blijven de bestellingen binnenstromen.”

Hoe is Tuck-Inn in het vizier van de jury gekomen?

“Vorig jaar heeft onze stoffenleverancier uit België ons geadviseerd om aan de Baby Innovation Award in Duitsland mee te doen. Wij wisten niet eens van het bestaan van zo’n prijs. Omdat de Duitse maten voor ledikantbeddengoed anders zijn dan die in Nederland, en wij die maatvoering nog niet in de collectie hebben, hebben we gekeken of er ook niet zo’n prijs in Nederland bestond. Dat bleek zo te zijn. Blijkbaar doen we met de winst in eigen land automatisch mee aan de Consumer Award die op de beurs Kind und Jugend uitgereikt wordt in september. Weer spannend, dus.”

Witlofforkids 3

Wat vond de jury zo bijzonder aan Tuck-Inn?

“Doordat er bij ons beddengoed, het lakentje en dekentje, elastiek bij het voeteneind zit – net als bij een hoeslakentje – maak je er een bedje heel eenvoudig mee op. Ook zorgt het ervoor dat het beddengoed niet los raakt. Naast dit functionele aspect, was de jury onder de indruk van de designs, de kwaliteit van de materialen, de afwerking en de aandacht die we besteden aan de veiligheid van het beddengoed. De huid van kinderen is nog kwetsbaar, omdat deze nog niet helemaal ontwikkeld is. Om hun gevoelige huid te beschermen tegen allergieën en irritaties, maken wij uitsluitend gebruik van Oeko-tex 100 gecertificeerde materialen. Dat zijn materialen die vrij zijn van schadelijke stoffen. Ook zijn onze dekentjes op warmte getest, zowel bij enkel als dubbel gebruik. Op de labels van ons Tuck-Inn beddengoed verwijzen we naar de pagina ‘veiligheid’ op onze site, waar je alles kunt vinden over het veilig opmaken van een ledikantje.”

 

Hoe is het dekentje ontstaan?

“Tuck-Inn is ontstaan omdat mijn compagnon, mijn vriendin Milou Schoone, en ik het opmaken van een ledikantje en een hoogslaper zo ontzettend onhandig vonden.  We liepen al jaren rond met het idee om zelf iets te beginnen in slaap- verzorgings- en speelproducten voor kinderen.  In 2015 hebben we de stap gewaagd. De Tuck-Inn is een van de producten uit ons assortiment. Door de toevoeging van het elastiek, is het nu zoveel makkelijker een bed op te maken.”

Witlofforkids 4

Hoeveel verkooppunten hebben jullie nu?

“Inmiddels is ons beddengoed verkrijgbaar bij zo’n 45 verkooppunten, waarvan een aantal in België en sinds kort ook in drie winkels in Barcelona. Met name bij de betere babyspeciaalzaken.  Retailers kunnen onze producten bekijken op onze site. Verkoopprijzen variëren tussen €14,50 voor een speen- of knuffeldoekje tot €88,95 voor een eenpersoons Tuck-Inn dekbedovertrek.”