TOP

Stokke neemt JetKids en BarnOmbord over

Het in 1932 opgerichte Noorse kindermeubel en -accessoiremerk Stokke heeft 51procent van JetKids AS en dochteronderneming BarnOmbord AS overgenomen.

Stokke werd bekend door de in 1972 gelanceerde Tripp Trapp-stoel, waar inmiddels meer dan tien miljoen exemplaren zijn verkocht. Sinds 2006 focust Stokke zich exclusief op kindermeubilair en toebehoren, zoals kinderwagens, home textiel en producten voor de babykamer. JetKids ontwikkelt en produceert reisproducten voor kinderen zoals de JetKids BedBox: een rijdende kinderkoffer voor kinderen tot 7 jaar die ook kan worden gebruikt als bed of beensteun tijdens het vliegen. Het merk BarnOmbord, oftewel Baby Aan Boord, is een Noorse verhuur- en distributieonderneming die reizende gezinnen voorziet van multi-brand services, inclusief service op luchthavens.

Jacob Osterhaab, ceo van Stokke, zegt over de overname: “We zijn trots deze twee merken te verwelkomen in de Stokke familie. Beide merken sluiten goed aan bij onze door innovatie gedreven groeistrategie die zich richt op kwaliteit, veiligheid en functionaliteit.”

Halvor Holmgren, mede-oprichter en mede-uitvinder van de BedBox: “We zijn verheugd met de samenwerking met Stokke en samen zullen we zorgen voor nog meer groei en innovatie in de komende jaren.”

Met de komst van JetKids en BarnOmbord wil Stokke zijn marktaandeel versterken door nog betere oplossingen voor kinderen en gezinnen aan te bieden. Stokke wordt inmiddels gedistribueerd naar meer dan 70 landen wereldwijd. Na drie generaties in handen als familiebedrijf te hebben geopereerd, werd het bedrijf in 2014 overgenomen door het Zuid-Koreaanse bedrijf NXC.