TOP

Babymodemerk Hobea opent webshop in Nederland

Het Duitse babymodemerk Hobea opende onlangs een webshop in Nederland. Bengels sprak met Vera Zadelaar, eigenaar van de shop.

Waarom heeft Hobea nu ook voor de Nederlandse markt gekozen?

“Hobea is van oorsprong een Duits merk. De hoofdleverancier is daar ook gevestigd. In Duitsland is het altijd al een heel groot merk geweest. Wij hebben de webshop overgenomen en hebben de kans gekregen om het juist in Nederland en België uit te gaan breiden en zo meer naamsbekendheid te creëren. Doordat de kwaliteit hoog ligt en de ontwerpen modern en van deze tijd zijn, past het goed in deze markten.”

Hoe ziet het assortiment eruit?

“Het slofje heeft een basismodel met fijn elastiek aan de achterkant dat niet knelt, maar wat een kindje ook niet zomaar uit schopt. Er zijn vele kleurtjes en opdrukken. Vooral de nieuwe collectie is top, met leuke kleurtjes zoals olijfgroen, donkerpaars en lichtroze en lichtgrijs. Ook zijn er nu een aantal slofjes van suède, wat een stoere uitstraling geeft. Het assortiment van Hobea is veel groter dan alleen maar slofjes, we hebben eigenlijk alles voor baby en de mama. Dit zijn bijvoorbeeld voedingskussen met losse hoezen, speelkleden en badcapes tot beddengoed, bruids- en doopkleding, voetenzakken en wikkeldoeken. Veel ervan is perfect met elkaar te combineren.”

Hoe onderscheidt Hobea zich?

“We hebben kwaliteit ontzettend hoog in het vaandel staan. Het leer komt uit Italië, de slofjes worden in Polen gemaakt en de afwerking gebeurt in Duitsland. Alles wordt in de EU gemaakt en uitvoerig getest. De producten voelen allemaal soepel en zacht aan en hebben een lange levensduur. Van de mensen die eenmaal voor Hobea hebben gekozen komt 80 procent terug voor een nieuw paar in een grotere maat. Onze stoffen zijn zacht en ze voelen aan als warme sokjes. Ze zijn kortom, ideaal om in huis te hebben.”

“Is het ook mogelijk voor retailers om het merk in te kopen?

“Jazeker! Wij zijn vanuit Nederland de leverancier voor Nederland en België, dus dat is zeker mogelijk. We hebben een aantal dropshippers, oftewel webwinkels die het merk Hobea ook verkopen, en we liggen in een aantal stenen winkels met onze producten.”