TOP

Brancheorganisaties doen oproep tot onderlinge solidariteit en coulance

In een gezamenlijk persbericht laten verschillende branche- en inkooporganisaties voor onder meer mode, schoenen, sport en interieur een dringend beroep op de gehele bedrijfskolom: "We doen een dringend beroep op alle spelers in de diverse schakels in de keten om nu de handen in een te slaan."

INretail, Modint, inkooporganisatie ANWR-Garant, FGHS, FNLS, CBM en Vimagro hebben een gezamenlijke oproep gedaan aan alle bedrijven in de kolom.

“In deze onverwachte, uitzonderlijke en ongekende zware tijd doen bovenstaande organisaties een dringend beroep op alle spelers in de diverse schakels in de keten om nu de handen in een te slaan. In de huidige situatie is het noodzakelijk om samen de bedrijfskolom te stutten. Samen moeten we erover nadenken hoe wij de problemen en risico’s in de keten kunnen ondervangen, verdelen en compenseren, nu en in de toekomst.”

“Er is flexibiliteit, wederzijds begrip, visie, verantwoordelijkheid en solidariteit nodig. Alle partijen roepen wij op om het maximale te doen wat binnen ieders individuele mogelijkheid ligt.”

Concreet roepen de partijen op tot onderlinge solidariteit en coulance als het gaat om onder andere;

  • levertijden en -momenten,
  • toepassen van het begrip ‘overmacht’
  • levering van alternatieve goederen,
  • gebruik van boetebeding,
  • (gespreide) betalingstermijnen

“Dit is nodig om zowel nu, in deze hectische periode, als ook later vanuit een gezonde en sterke keten klanten en eindgebruikers van de gewenste producten te kunnen voorzien.”, aldus de gezamenlijke persverklaring.