TOP

Children’s Fashion Fair Cologne gaat niet door

De kinderkledingbeurs Children’s Fashion Fair Cologne (CFC) in Keulen last een pauze in. De eerstvolgende editie in juli is afgelast. Wel is de beursganisatie bezig met een kindermodebeurs in Berlijn.

De Duitse kinderkledingbeurs Children’s Fashion Fair Cologne (CFC) zal in juli niet plaatsvinden. Dat maakt de beurs bekend middels een persbericht. Of de beurs in het seizoen erna wél weer verschijnt, is nog niet bekend.

“Door de hoge bezettingsgraad van ons land in het voorjaar met een aantal grote evenementen, kunnen we niet optimaal de kindermode vertegenwoordigen”, vertelt Katharina C. Hamma, CEO van Koelnmesse, de organisatie achter de beurs.

Kritiek

Normaal gesproken komt de kindermodebeurs twee keer per jaar naar Keulen. Op het laatste evenement in januari 2015 stonden ongeveer 180 labels. Het driedaagse evenement trok 1300 bezoekers uit 35 landen. Volgens het Duitse vakblad Textilwirtschaft kreeg de beurs al vanaf het begin van zijn bestaan kritiek over de lage frequentie en de hoge prijzen. Daarnaast waren er ook opmerkingen over het ontbreken van internationale merken.

Berlijn

Nu wil de organisatie onderzoeken of het mogelijk is een editie in Berlijn te organiseren. Deze voortzetting van de kindermodebeurs moet al in juli plaatsvinden, tijdens of vlak na de Berlin Fashion Week die van 6 tot en met 10 juli wordt gehouden.