TOP

Deze merken zijn genomineerd voor de Baby Innovation Award 2022

De Baby Innovation Award-verkiezing wordt volgend jaar alweer voor de twintigste keer gehouden. Dit zijn de genomineerden voor 2022.

Credit beeld: Lovevery Play kits

Carola Siksma-Ruiters, de organisator van de verkiezing voor de meest innovatieve babyproducten, zegt in een persbericht enthousiast te zijn over het hoge aantal aanmeldingen. “Natuurlijk sturen bestaande babymerken hun innovaties in, maar we ontvangen ook aanmeldingen van kleine creatieve labels én van ouders die een oplossing hebben bedacht voor een probleem. De aanmelding is laagdrempelig, dus iedereen kan aan de verkiezing meedoen.” De winnaars worden vlak voor de Negenmaandenbeurs in februari bekendgemaakt.

Dit zijn de genomineerden:

Categorie Mobility

 • Axkid One
  Axkid ONE is het enige naar achteren gerichte ISOFIX-autostoeltje op de markt dat i-Size-goedgekeurd is tot 125 cm/23 kg, geschikt voor vervoer van kinderen van 0 tot 7 jaar.
 • Cybex Anoris T i-Size
  Met revolutionaire Airbag-technologie, geïntegreerd in het impactschild, biedt autostoel Anoris T i-Size veiligheid voor het kind, ongeacht of het naar voren of naar achteren is gericht. 
 • Nuna Next Base Systeem
  Eén roterende base, vier manieren om te rijden. BASE next is geschikt voor de CARI Next reiswieg voor in de auto, en de autostoeltjes PIPA Next, ARRA Next, en TODL Next.
 • Thule Courier
  De Thule Courier fietskar is multifunctioneel. De grote zitruimte biedt plaats aan maximaal twee kinderen. Ook te gebruiken als cargo fietskar en met huisdierkit voor vervoer van huisdieren.

Categorie Travel & Safety

 • Maxi-Cosi Connected Home
  4 apparaten, op 1 app, allemaal met elkaar verbonden voor een slimme babykamer. Een luchtbevochtiger, een camera via je Smartphone, een Sooth light & sound  en een ledstrip voor onder het babybedje.
 • DERYAN Sandy
  De DERYAN Sandy is een bolderwagen anno nu. Solide, stijlvol, lichtgewicht, compact en stevig met veel beenruimte. Stuurt soepel on- en offroad mede dankzij de all-terrain lekvrije airless banden.

Categorie Feeding

 • Babe pure babyfood, Kesbeke
  100% voedzaam, vegan, smaakvol en als eerste babyvoedingsproduct 12 maanden lang houdbaar buiten de koeling. Door milde hittebehandeling door pasteurisatie bij 72°C  blijven verse eigenschappen en voedingswaarden intact.
 • Ardo Alyssa Double borstkolf
  Eerste kolf met Automatische Power Pumping om melkproductie te verhogen. Instelbare zuigkracht en ritme. Daarnaast kun je kolfsessies opslaan en de kolf op afstand bedienen via de MyArdo app.

Categorie Care

 • Softtub, Tub of the World
  Duurzaam babybadje met een minimale voetafdruk. Volledig recyclebaar en bespaart per keer meer dan 75% water ten opzichte van andere babybadjes. Klein, opvouwbaar en met zachte, antislip binnenzijde.
 • XOXO Mini, Babymoon Care Carriers
  Ontworpen voor huid-op-huidverzorging voor baby’s met een laag geboortegewicht. Babymoon wil kennis van kangoeroezorg en de band tussen baby’s en verzorgers verspreiden, zodat ouders beter voorbereid zijn, thuis of in een zorginstelling.

Categorie Furniture & Decorations

 • Familie Meetlat, LiefsLabel
  Een houten meetlat als uniek familie kunstwerk om groeistreepjes op de muur te bewaren. De meetlat is te  personaliseren door de lengte en naam van kind(eren) erop te stempelen of te schrijven.
 • Me in a Nutshell, KipKep
  De ouderwetse stamboom in een nieuw jasje. Op een MiaN poster of dekentje krijgen de personen met én zonder bloedband samen één plek. Een algoritme maakt van elk persoon een unieke ringen-set. De MiaN app laat zien wie bij welke ringen-set hoort.

Categorie Toys & Gifts

 • Lovevery Play Kits, Lovevery Europe
  Speelkits van Lovevery helpen ouders in iedere belangrijke fase de hersenontwikkeling van hun kind te ondersteunen met speelgoed en informatie van deskundigen (Montessori filosofie en abonnementsvorm).
 • Moes Sealife, Moes Play
  Herkenbare figuren uit dagelijkse omgeving van kinderen stimuleren de creativiteit en motoriek. Ontworpen voor multifunctioneel en duurzaam gebruik, zonder handleiding, ‘open ended’ play.
 • Bentley Tricycle, Eastlim
  De Bentley Tricycle is te gebruiken als buggy vanaf 6-8 maanden als buggy en groeit mee met het kind tot ongeveer 4 jaar, waarbij het in zijn laatste fase als stoere driewieler gebruikt kan worden.

Categorie Green

 • Softtub, Tub of the World
  Watergebruik is een belangrijk thema binnen de duurzaamheid, waar nog niet veel aandacht voor is. Softtub bespaart 75% water tijdens ieder gebruik. Gemaakt van veilig en 100% recyclebaar plastic, plat op te bergen en te vervoeren waardoor transport minder belastend is. 
 • Babe pure babyfood, Kesbeke
  Biologische, vegan babyvoeding, die gepasteuriseerd wordt in plaats van gesteriliseerd. Hierdoor blijven de verse eigenschappen en natuurlijke voedingswaarden intact, terwijl de voeding tot wel 12 maanden houdbaar is en ongekoeld bewaard kan worden. Alle ingrediënten zijn 100% biologisch, een mooie smaakvolle aanvulling voor het babyvoedingschap.
 • Axkid One
  Te gebruiken vanaf geboorte tot en met 7 jaar, daarmee vervangt deze autostoel meerdere losse autostoelen. Door het gebruik van aluminium voor het frame licht van gewicht en gemaakt van  minder milieubelastend materiaal. 

Voor de Design Award zijn genomineerd:

 • Moes Sealife, Moes Play
  Herkenbare figuren uit dagelijkse omgeving van kinderen stimuleren de creativiteit en motoriek. Ontworpen voor multifunctioneel en duurzaam gebruik, zonder handleiding, ‘open ended’ play.
 • Mica Pro Eco
  Autostoel die vanaf de geboorte gebruikt kan worden. Ontworpen volgens strenge huidige i-Size-veiligheidsstandaarden. Bekleed met gerecyclede stoffen, met G-CELL 2.0-technologie voor bescherming bij zijdelingse botsingen.
 • Thule Shine
  Kinderwagen met veel gebruiksgemak voor in de stad. Met grote uitschuifbare kap en ingebouwde beensteun voor veel comfort, ideaal in weer en wind. Inclusief groot achteroverhellend zitje voor dutjes. Met één hand te bedienen, makkelijk stuurbaar en met 10 kg laadruimte.