TOP

Dit is de kleur van het jaar 2018 volgens Pantone

In december kijken niet alleen terug naar het afgelopen jaar, maar doen we ook voorspellingen over wat ons te wachten staat in de komende maanden. Kleureninstituut Pantone doet hier ook weer aan mee en kiest welke kleur centraal staat in 2018.

Christine Boland had het tijdens de Trenddag al over de belangrijke rol die aubergine gaat spelen in de mode en nu heeft kleureninstituut Pantone ultraviolet bestempeld tot dè kleur van 2018. Het betoverende paars is een theatrale uiting in zowel mannen- als vrouwenmode.

“Trouw aan het karakter van ultraviolet – gecreëerd door rood en blauw te combineren – leent de kleur zich in de mode voor unieke kleurencombinaties en is het gemakkelijker te combineren met alle kleuren in het spectrum dan men zou denken”, schrijft Pantone in een persbericht. “Met goud of andere metallics wordt ultraviolet luxueus en oogverblindend, terwijl het met groenen of grijzen een natuurlijke elegantie oproept.” Op deze manier kunnen verschillende karakters aan ultraviolet gegeven worden.

De kleur van 2017 was volgens Pantone ‘Greenery’, een frisse en pittig geelgroene kleur die de eerste dagen van de lente oproept.