TOP

Drie maanden verlenging coronasteun voor ondernemers

Bedrijven die last hebben van de coronacrisis, kunnen ook in het derde kwartaal rekenen op overheidssteun zoals de NOW en TVL. Zonder verlenging zouden deze regelingen eind juni aflopen.

Dat schrijven RTL Nieuws en NRC. Het is nog niet duidelijk of de bestaande regelingen worden versoberd. De betrokken ministers zouden vandaag de details bekendmaken, maar die zijn tot op heden nog niet openbaar. Werkgeversorganisaties drongen er eerder op aan de steun door te trekken tot het einde van het jaar. Omdat nog onduidelijk is hoe het coronavirus zich komende maanden verder ontwikkelt, verlengt het kabinet het huidige pakket eerst met drie maanden.

Meer tijd voor aflossen belastingschuld

De overheid zou ook bekendmaken dat bedrijven die het afgelopen jaar een belastingschuld hebben opgebouwd, niet al in oktober van dit jaar moeten beginnen met terugbetalen, maar pas vanaf oktober 2022. Ondernemingen mogen ook meer tijd nemen voor de terugbetaling: vijf in plaats van drie jaar. Afgelopen maanden is er van verschillende kanten op aangedrongen om belastingschulden kwijt te schelden, maar dat gaat het kabinet te ver. De overheid redeneert dat dit oneerlijk zou zijn ten opzichte van bedrijven die wel aan hun betalingsverplichtingen hebben voldaan.