TOP

Euretco overgenomen door Duitse inkooporganisatie

De retailserviceorganisatie Euretco komt in handen van het Duitse bedrijf EK/servicegroep.

De Duitse inkooporganisatie EK/servicegroep heeft een meerderheidsbelang genomen in Euretco, de retailserviceorganisatie uit Hoevelaken. EK/servicegroep krijgt 75 procent van de aandelen in handen, die ze overnemen van investeringsmaatschappij Avedon Capital Partners en de managementaandeelhouders. De overige 25% van de aandelen blijven in handen van Stichting Administratiekantoor Intres. Dat meldt Euretco in een persbericht.

Gevolgen

In januari werd al bekend dat de twee partijen in onderhandeling waren. Harry Bruijniks, directievoorzitter van Euretco vertelt nu over de samenwerking: “Onze samenwerking zal leiden tot kostenbesparing, uitbreiding van branches, kennisverrijking en krachtenbundeling in de diverse non-foodretailsectoren.” Verder wil Euretco gaan werken in onder meer de branches speelgoed, witgoed en luxe huishoudelijke artikelen. De overname heeft geen gevolgen voor het personeel. Ook zal Euretco blijven werken onder haar eigen naam.

De nieuwe organisatie vertegenwoordigt meer dan 4100 aangesloten zelfstandig retailers, met een totale inkoopomzet van een € 2,2 miljard euro en een consumentenomzet van € 6,3 miljard euro. De nieuwe inkoopcombinatie moet op termijn een coöperatieve structuur krijgen, zoals EK/Servicegroup die nu ook al heeft.

Over Euretco

Euretco is met bijna 1.900 aangesloten retailers de grootste retailservice-organisatie van Nederland. Deze zelfstandige ondernemers exploiteren circa 2.900 winkels in de branches mode, wonen, sport en media.. De kernactiviteiten van Euretco zijn: retailservices, franchise, wholesale en financiële dienstverlening aan de ondernemers en leveranciers.

Bekende winkelformules en vloerconcepten van Euretco zijn o.a. Intersport, Libris, Runnersworld, Coach, Decorette, Vivante, Blz. en Topform. Daarnaast beschikt Euretco via Euretco Label Company met Babyface, Blue Rebel, Rags Industry en LCKR over vier internationale merken in het baby- en kinderkledingsegment.

Omzetten

In 2013 behaalde Euretco een omzet van 922 miljoen euro, in 2014 is de omzet iets gedaald naar 904 miljoen euro. In oktober 2014 maakte het bedrijf bekend drie doe-het-zelf-ketens van DGN Retail over te nemen. Destijds zei Euretco te mikken op groei van winkels van Hubo en Multimate. In 2012 fuseerde Euretco met Intres, waardoor Euretco de grootste retailservice-organisatie werd van Nederland.

Het Duitse bedrijf EK Servicegroup staat aan de top van de inkoopcombinaties van Europa. Het Duitse bedrijf, gevestigd in Bielefeld, heeft een jaarlijkse omzet van 1,5 miljard euro en heeft momenteel 500 werknemers in dienst. De branches die EK onder zijn hoede neemt zijn living, comfort, family en fashion.