TOP

Fietsstewards tijdens opening Primark Groningen

De gemeente Groningen verwacht grote drukte bij de opening van de Primark op 17 mei. Om alles vlot te laten verlopen zet de gemeente fietsstewards in.

De Ierse modeketen Primark opent aanstaande dinsdag 17 mei de deuren in Groningen. Om chaos op de Westerhaven te voorkomen zet de gemeente fietsstewards in. Dat meldt het Dagblad van het Noorden.

De inzet van fietsstewards is een primeur voor de stad. Vanwege de verwachte drukte wordt er naast de permanente fietsvakken gezorgd voor een tijdelijke uitbreiding van de stallingsmogelijkheden. De stewards helpen bezoekers die op de fiets komen een goede stallingsplek te vinden.

Tijdens de recente verbouwing van de Westerhaven heeft de gemeente met grijze stenen nieuwe parkeervakken voor fietsen aangelegd. Deze bieden ruimte voor in totaal 450 fietsen. Voor de opening van de Primark zal er extra stallingsruimte zijn.

Na de dagen van de opening zijn de fietsstewards ook nog actief op de Westerhaven. De gemeente gaat fietsers de komende tijd vaker wijzen op de goede stallingsmogelijkheden die er in en rond het stadscentrum van Groningen zijn.