TOP

Primark kiest voor Tilburg

Na maanden wikken en wegen verkiest de Ierse modeketen Primark de stad Tilburg boven Breda.

Tilburg krijgt een vestiging van Primark. De Ierse winkelketen kiest voor de nieuwbouwlocatie van stadskantoor-3 in Tilburg. Dat heeft de keten aan zowel de gemeente als aan ontwikkelaar Warenhuis CV laten weten. “Hiermee vallen in een klap alle puzzelstukjes op hun plaats”, meldt de Tilburgse wethouder Erik de Ridder aan het Brabants Dagblad.

Breda

Primark hield ook de optie open om een nieuwe vestiging te openen in Breda maar heeft uiteindelijk voor Tilburg gekozen. “Jammer”, reageert Annemiek Verstappen, centrummanager van Breda. “Primark is een grote trekker waar ook andere winkels van hadden kunnen profiteren.”

De winkelketen kwam in aanmerking voor het V&D-pand, waar volgens Verstappen nog andere kandidaten voor zijn. “Er is een aantal grote internationale ketens dat naar Nederland wil komen. Ik denk dat Breda voor hen zeker een interessante optie is. Bovendien, dat Primark nu niet komt, wil niet zeggen dat ze nooit komen want ze willen nog verder groeien in Nederland.”

Reddingsplan Tilburg

Het binnenhalen van Primark is onderdeel van het plan dat De Ridder onder grote druk heeft gemaakt met Wereldhave om de Tilburgse binnenstad aan te pakken. Wereldhave, eigenaar van winkelgebied Pieter Vreedeplein en de Emmapassage, wil investeren in een nieuwe winkelstraat tussen deze twee winkelgebieden. De onderneming is bereid een winkelplint onder stadskantoor-1 te kopen of huren. B en W trekt vijftien miljoen euro uit om deze verbinding groen en aantrekkelijk te maken.